ACEA: ανάκαμψη 10% αναμένεται το 2021

Ο Oliver Zipse, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του BMW Group, αναλαμβάνει την προεδρία της ACEA (Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων) για το επόμενο έτος.

Ο Oliver Zipse θα διαδεχθεί τον Ιανουάριο στην προεδρία της ACEA τον Michael Manley, CEO της Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Ο κ. Zipse διορίστηκε πρόεδρος της Ένωσης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ της, που αποτελείται από τους διευθύνοντες συμβούλους των κατασκευαστών αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων στην Ευρώπη.

“Το 2021 θα είναι καθοριστικό έτος για την αυτοκινητοβιομηχανία της ΕΕ και τη μετάβασή της στη βιώσιμη κινητικότητα”, δήλωσε ο κ. Zipse. “Αυτή η επιδίωξη πραγματοποιείται εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, που έχει πλήξει σκληρά την παγκόσμια οικονομία και τον τομέα μας. Ωστόσο, είμαστε πεπεισμένοι για την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με διάφορους κλάδους και πολιτικούς ηγέτες για να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών. Ένα πιεστικό καθήκον είναι η ανάπτυξη υποδομής φόρτισης σε ολόκληρη την ΕΕ για τη διασφάλιση της καθημερινής χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων των πελατών σε όλα τα κράτη μέλη. Επιπλέον, πρέπει να αξιοποιήσουμε τις πρόσφατες καινοτομίες στις τεχνολογίες μετάδοσης κίνησης προς κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών”.

Ο Πρόεδρος της ACEA εκλέγεται για θητεία ενός έτους, η οποία μπορεί να ανανεωθεί άπαξ.

Ποιος είναι ο Oliver Zipse

Γεννηθείς στη Χαϊδελβέργη, ο Oliver Zipse είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG από τον Απρίλιο του 2019. Από τότε που εντάχθηκε στη BMW, το 1991, έχει αναλάβει διάφορα καθήκοντα στην ανάπτυξη, τον τεχνικό σχεδιασμό και την παραγωγή της εταιρείας. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Plant Oxford από το 2007 έως το 2008, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Τεχνικού Σχεδιασμού έως το 2012 και Ανώτερος Αντιπρόεδρος Παγκόσμιου Εταιρικού Σχεδιασμού και Στρατηγικής Προϊόντων έως το 2015. Τον Μάιο του 2015 εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της BMW AG, ως υπεύθυνος για την παγκόσμια παραγωγή.

Ο Oliver Zipse είναι κάτοχος πτυχίου (Dipl Ing) του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Ντάρμσταντ και Executive MBA του WHU Koblenz και Kellogg School of Management. Επιπλέον, είναι αναπληρωτής πρόεδρος της Γερουσίας του Fraunhofer-Gesellschaft.

Προηγούμενο άρθροΣυστάθηκε η Ιαπωνική Ένωση Υδρογόνου
Επόμενο άρθροΗ Fiat Chrysler Automobiles εγκαινιάζει το e-Village