Στη CES 2019, η Mobileye ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Ordnance Survey, την Βρετανική υπηρεσία χαρτογράφησης, για να προσφέρει δεδομένα τοποθεσίας υψηλής ακρίβειας στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Η γεωχωρική και τεχνολογική τεχνογνωσία της Ordnance Survey θα συνδυασθεί με τις δυνατότητες χαρτογράφησης των φωτογραφικών μηχανών αυτοκινήτων της Mobileye, για παροχή εξατομικευμένων πληροφοριών εντοπισμού τοποθεσίας στους πελάτες της Ordnance Survey, στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και άλλων κλάδων.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Mobileye, τα οχήματα θα συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων εντοπισμού τοποθεσίας για τα οδικά δίκτυα και την υποδομή. Τα δεδομένα που θα συλλέγονται διασταυρώνονται κατόπιν με υπάρχοντα γεωχωρικά σύνολα δεδομένων για ανάπτυξη χαρτών ακριβείας των δρόμων και των γύρω περιοχών.

Έτσι, η Ordnance Survey και η Mobileye μπορούν να προσφέρουν εξατομικευμένες λύσεις που προέρχονται από πληροφορίες εντοπισμού θέσης, παρέχοντας σε εταιρείες υφιστάμενων και αναπτυσσόμενων κλάδων τη δυνατότητα να ασκούν μια πιο έξυπνη και καλύτερα συνδεδεμένη επιχειρηματικότητα. Η νέα υπηρεσία θα υποστηρίζει επίσης δίκτυο 5G, έξυπνη κινητικότητα και πρόσθετες ψηφιακές υπηρεσίες, επιτρέποντας μια πλήρως συνδεδεμένη ψηφιακή Βρετανία.

Αυτή η νέα υπηρεσία υπερβαίνει τη χρήση δεδομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία. Και η αξία της παροχής αυτών των υπηρεσιών στο δημόσιο χώρο έγκειται στη διάθεση των δεδομένων με τρόπο που είναι ανώνυμος, για την προστασία της ιδιωτικότητας.

“Η χρήση χαρτών για τη βελτίωση των δραστηριοτήτων μεταξύ επιχειρήσεων και πόλεων θα βοηθήσει στην υλοποίηση έξυπνων πόλεων και ασφαλέστερων δρόμων”, δήλωσε ο Καθ. Amnon Shashua, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mobileye.

Προηγούμενο άρθροΟι πωλήσεις της Volkswagen το 2018 έφτασαν τα 6,24 εκατ.
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια πρεμιέρα της Mercedes CLA δεύτερης γενιάς