Αν κάποιος θελήσει να αποδείξει ότι τα αυτοκίνητα και η τεχνολογία γίνονται ολοένα και πιο αλληλένδετα, η Mercedes-Benz προέβλεψε ακριβώς αυτό, προβάλλοντας τη δεύτερη γενιά του coupe CLA με τέσσερις πόρτες που χαρακτηρίζει την περαιτέρω εξέλιξη της εμπειρίας χρήστη της Mercedes-Benz (MBUX) 2019 στο Λας Βέγκας.

Η διάδοχος της πρώτης γενιάς CLA, που χρονολογείται από το 2013, φαίνεται κομψή και σπορ και διαθέτει σχεδίαση που μοιάζει με το μοντέλο CLS κορυφαίας κατηγορίας της μάρκας, με ένα ξεχωριστό μπροστινό άκρο και μια μακριά οροφή με δυναμικό θόλο καθώς και το τυπικό οπίσθιο άκρο του GT, που ολοκληρώνεται με παράθυρα χωρίς πλαίσιο στις πόρτες.

Τεχνολογικά προηγμένη, η MBUX λειτουργία Interior Assist του νέου αυτοκινήτου αναγνωρίζει τώρα τις εντολές ελέγχου μέσω κινήσεων, χρησιμοποιεί την επαυξημένη πραγματικότητα για πλοήγηση και εισάγει τη λειτουργία Energizing Coach, παρέχοντας ατομικές συστάσεις για fitness και, φυσικά, ενσωματώνει όλες τις άλλες σύγχρονες τεχνολογίες που προσφέρει η μάρκα.

Η CLA 250 που εμφανίστηκε στη CES διαθέτει τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα που παράγει 225 ίππους και ροπή στρέψης 350 Nm, διαθέτει ένα κιβώτιο 7G-DCT με διπλό συμπλέκτη. Κατά το λανσάρισμα θα διατεθεί μια σειρά κινητήρων ντίζελ και βενζινοκινητήρων, καθώς και οι εκδόσεις 4MATIC, κίνηση σε όλους τους τροχούς και με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Mercedes-Benz is celebrating the world premiere of the new CLA, the US premiere of the EQC and the US premiere of the Vision URBANETIC.

Η νέα CLA θα κατασκευαστεί στην Ουγγαρία και θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Μάιο.

“Με την πρώτη CLA, ένα τετράθυρο compact coupe, ανοίξαμε ένα εντελώς νέο τμήμα. Και η επιτυχία του αποδεικνύει ότι έχουμε δίκιο: 750.000 μονάδες CLA και CLA Shooting Brake έχουν ήδη πουληθεί”, δήλωσε η Britta Seeger, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG, υπεύθυνη για την Marketing & Sales Cars της Mercedes-Benz. “Η επόμενη CLA είναι μια έξυπνη εξελικτική ανάπτυξη που είναι ακόμα πιο συναισθηματική και σπορ από την προκάτοχό της. Σε συνδυασμό με το νέο λειτουργικό σύστημα, ορίζει και πάλι τα σημεία αναφοράς για ολόκληρη την κατηγορία”.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Mobileye και Ordnance Survey
Επόμενο άρθροΑυτοκίνητα στον αέρα από την αεροδιαστημική BELL