Η αεροδιαστημική εταιρεία BELL παρουσίασε στη CES 2019 το ιπτάμενο ταξί της, που ονομάζεται Nexus. Το ιπτάμενο όχημα βάρους 6.000 λιβρών θα έχει αυτονομία 150 μιλίων, με μέγιστη ταχύτητα 150 μίλια/ώρα.

Το ιπτάμενο ταξί όχι μόνο θα πετάει πραγματικά, αλλά επιπλέον θα είναι εξοπλισμένο με βελτιωμένη εμπειρία πτήσης επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ θα προβάλλονται πληροφορίες πτήσης σε πραγματικό χρόνο ή θα προβάλλονται αξιοθέατα στο παράθυρο ή ακόμα και μέσω γυαλιών για τους επιβάτες.

Ωστόσο, η ιδέα του ιπτάμενου ταξί είναι ένας νέος τομέας της αστικής κινητικότητας. Η Bell μπορεί να βασίζεται σε δεκαετίες εμπειρίας, διαφοροποιούμενη από το πλήθος των startups. Η Bell έχει σχεδιάσει πολλά ελικόπτερα μέχρι σήμερα και έχει εμπειρία δεκαετιών σε στρατιωτικά και πολιτικά εναέρια μέσα. Διαθέτει επίσης έναν αριθμό σημαντικών εταιρικών σχέσεων που θα καταστήσουν το όραμα πραγματικότητα, όπως η Garmin για τα αεροηλεκτρονικά φέροντας το στο προσκήνιο της αστικής αεροπορικής κινητικότητας.

‘Καθώς ο χώρος στο έδαφος είναι περιορισμένος, πρέπει να επιλύσουμε τις προκλήσεις των μεταφορών στην κάθετη διάσταση – και εκεί βρίσκεται το όραμα on-demand mobility της Bell”, δήλωσε ο Mitch Snyder, πρόεδρος και CEO της εταιρείας: Η σκηνή είναι στα μέσα της δεκαετίας του 2020, ένας στόλος αεροσκαφών VTOL κατ ‘απαίτηση, μετακινεί ήσυχα τους επιβάτες πάνω από την οδική κυκλοφορία και τα αστικά τοπία. Ως νεωτεριστές, η Bell προωθεί την τέχνη της αεροπορίας και ως μακροχρόνιος ηγέτης στην κάθετη ανύψωση αναπτύσσει νέες έννοιες κινητικότητας για να μετακινεί ανθρώπους και προϊόντα πιο αποδοτικά και αποτελεσματικά.

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια πρεμιέρα της Mercedes CLA δεύτερης γενιάς
Επόμενο άρθροO Νάσος Κραββαρίτης Διευθυντής Marketing της Kia Hellas