Η Mercedes-Benz και η NVIDIA σκοπεύουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εξοπλίσουν τον στόλο επόμενης γενιάς με δυνατότητες αναβάθμισης λογισμικού, τεχνητής νοημοσύνης (AI) και αυτόνομων λειτουργιών.

Η Mercedes-Benz, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές επιβατικών αυτοκινήτων premium και η NVIDIA, παγκόσμιος πρωτοπόρος στον τομέα της επιταχυνόμενης πληροφορικής, σχεδιάζουν να συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός επαναστατικού συστήματος πληροφορικής οχημάτων και υποδομής υπολογιστών AI. Από το 2024, το σύστημα αυτό θα εξοπλίζει ολόκληρο τον στόλο οχημάτων Mercedes-Benz επόμενης γενιάς, επιτρέποντας την αναβάθμιση των αυτόνομων λειτουργιών οδήγησής τους.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να αναπτύξουν σε συνεργασία την πιο εξελιγμένη και προηγμένη αρχιτεκτονική υπολογιστών αυτοκινήτου.

Η νέα αρχιτεκτονική λογισμικού θα βασιστεί στην πλατφόρμα NVIDIA DRIVETM και θα αποτελεί  στάνταρ εξοπλισμό του στόλου επόμενης γενιάς της Mercedes-Benz, επιτρέποντας υπερσύγχρονες αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης. Ένα βασικό χαρακτηριστικό θα είναι η δυνατότητα αυτοματοποίησης της οδήγησης σε τακτικές διαδρομές από και προς συγκεκριμένα σημεία. Επιπλέον, θα υπάρξουν πολλές μελλοντικές εφαρμογές ασφάλειας και άνεσης. Οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν και να προσθέτουν δυνατότητες, εφαρμογές λογισμικού και συνδρομητικές υπηρεσίες μέσω ασύρματων αναβαθμίσεων λογισμικού κατά τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου.

Συνεργασία Mercedes-Benz και NVIDIA

Ο Jensen Huang, ιδρυτής και CEO της NVIDIA, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με τη Mercedes-Benz. Είναι ο τέλειος συνεργάτης για εμάς, δεδομένων των μακροχρόνιων επιδόσεών της καινοτομίας και της ισχυρής τεχνικής μας σχέσης. Είναι σαφές από τις εκτενείς συζητήσεις μας με τον Ola (Källenius) και την ομάδα του, ότι μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Από κοινού, θα φέρουμε επανάσταση στην εμπειρία ιδιοκτησίας αυτοκινήτου, καθιστώντας το λογισμικό του οχήματος προγραμματιζόμενο και συνεχώς αναβαθμίσιμο μέσω ασύρματων αναβαθμίσεων. Κάθε μελλοντικό Mercedes-Benz εξοπλισμένο με σύστημα NVIDIA DRIVE θα υποστηρίζεται από μια ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών AI και λογισμικού που θα αναπτύσσουν και θα βελτιώνουν συνεχώς το αυτοκίνητο καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής του”.

Ο Ola Källenius, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG δήλωσε: “Είμαστε ευτυχείς που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την NVIDIA. Ο Jensen και εγώ γνωριζόμαστε καλά και έχουμε περάσει πολύ χρόνο μιλώντας για τους στόχους και τις δυνατότητες της αρχιτεκτονικής υπολογιστών οχημάτων επόμενης γενιάς. Αυτή η νέα πλατφόρμα θα αποτελέσει ένα αποτελεσματικό, κεντρικό σύστημα που θα διέπεται  από λογισμικό και θα εξοπλίζει τα μελλοντικά μας οχήματα Mercedes-Benz. Η αρχιτεκτονική υπολογιστών AI της NVIDIA θα μας βοηθήσει στην πορεία  μας προς την αυτόνομη οδήγηση. Αυτές οι νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις θα κατεβαίνουν από το cloud, βελτιώνοντας την ασφάλεια, αυξάνοντας την αξία και εντείνοντας την απόλαυση ιδιοκτησίας όλων των πελατών της Mercedes-Benz”.

Μια νέα αρχιτεκτονική υπολογιστών

Οι αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης στα μελλοντικά αυτοκίνητα Mercedes-Benz θα εξοπλίζονται με την πλατφόρμα DRIVE επόμενης γενιάς της NVIDIA. Το σύστημα υπολογιστή-on-chip (SoC), που ονομάζεται Orin, βασίζεται στην πρόσφατη αρχιτεκτονική υπερυπολογιστών NVIDIA Ampere. Η πλατφόρμα NVIDIA DRIVE περιλαμβάνει μια πλήρη συστοιχία λογισμικού σχεδιασμένη για λειτουργίες AI αυτόνομης οδήγησης. Η NVIDIA και η Mercedes-Benz θα αναπτύξουν από κοινού τις εφαρμογές AI και αυτόνομων οχημάτων που περιλαμβάνουν επίπεδα SAE Level 2 και 3, καθώς και αυτόνομες λειτουργίες στάθμευσης (μέχρι Level 4).

Οι προηγμένες δυνατότητες του νέου συστήματος θα αξιοποιηθούν με απόλυτη εστίαση στην ασφάλεια. Καθώς εξελίσσεται το τεχνολογικό και κανονιστικό πλαίσιο, θα είναι δυνατό για κάθε αυτοκίνητο να ενημερώνεται over-the-air για να επιτρέπει νέες αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης. Ευκολία καθώς και άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας θα είναι επίσης διαθέσιμα.

Για την ανάπτυξη των νέων μοντέλων και οι δύο εταιρείες θα χρησιμοποιούν λύσεις υποδομής NVIDIA DRIVE για την ανάπτυξη βάσει δεδομένων και βαθέων νευρωνικών δικτύων προς διαχείριση των απαιτήσεων των περιοχών και των τομέων λειτουργίας όπου θα κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα.

Προηγούμενο άρθροΗ Bridgestone εξαγόρασε την iTrack Solutions
Επόμενο άρθροFiat Panda: 40 χρόνια περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας