Η HARMAN συνεργάζεται με τη Microsoft για επιτάχυνση των καινοτομιών 5G και έξυπνης συνδεσιμότητας. Η συνεργασία επιταχύνει ήδη τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού εταιρικών πελατών – συμπεριλαμβανομένης της επιτυχούς εγκατάστασης διαδικασίας φορτίου βάσει IoT σε ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Η HARMAN, θυγατρική της Samsung Electronics Co., Ltd. που επικεντρώνεται σε συνδεδεμένες τεχνολογίες αυτοκινήτων, καταναλωτών και επιχειρήσεων, ανακοίνωσε πως η επιχειρηματική μονάδα της Digital Transformation Solutions (DTS) συνήψε συνεργασία με τη Microsoft, η οποία θα επιτρέψει στην HARMAN να ενσωματωθεί με την Microsoft Azure private multi-access edge compute (PMEC).

Η ενοποίηση θα επιτρέψει στη HARMAN να συνδυάζει λειτουργίες δικτύου, εφαρμογών και βελτιστοποιημένων υπηρεσιών και να παρέχει ευρύ χαρτοφυλάκιο λύσεων υψηλής απόδοσης, εξαιρετικά χαμηλού χρόνου αδράνειας, προς κάλυψη των σύγχρονων επιχειρηματικών αναγκών εταιρικών πελατών. Ως αποτέλεσμα, η HARMAN μπορεί να επιταχύνει περαιτέρω λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού με ιδιωτικά δίκτυα 5G και έξυπνη συνδεσιμότητα, για επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων.

«Η πρόοδος τεχνολογιών όπως το 5G παρέχουν σημαντικές ευκαιρίες για επιτάχυνση της καινοτομίας σε σχεδόν κάθε κλάδο – από μεταφορές και υγειονομική περίθαλψη μέχρι κατασκευές και εκπαίδευση», δήλωσε ο David Owens, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Digital Transformation Solutions της HARMAN. Συνδυάζοντας την γνώση και εμπειρία της HARMAN στον τομέα των επικοινωνιών και την Azure private MEC, μπορούμε να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις».

Οι κόμβοι μεταφορών ήταν από τους πρώτους οργανισμούς που υιοθέτησαν αναδυόμενες υπολογιστικές δυνατότητες και ιδιωτική συνδεσιμότητα 5G για καινοτόμες προσφορές προς τις ομάδες τους, τους επιχειρηματικούς πελάτες και τους επιβάτες», δήλωσε ο Tad Brockway, Αντιπρόεδρος Azure for Operators της Microsoft. «Χρησιμοποιώντας το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της Azure και την τεχνογνωσία της HARMAN για τον μετασχηματισμό των εταιρικών υποδομών και των ροών εργασίας, κάθε επιχείρηση μπορεί να αναπτύξει ταχέως νέα δίκτυα και να παραδώσει προηγμένες εφαρμογές που επιτρέπουν λειτουργική απόδοση».

Αυτή η συνεργασία έχει ήδη επιτρέψει τον επιτυχή ψηφιακό μετασχηματισμό ενός από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών. Το ιδιωτικό MEC Azure της Microsoft σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της HARMAN σε εφαρμογές και υπηρεσίες ενσωμάτωσης βοήθησαν να μετατραπεί η διαδικασία χειροκίνητης διαχείρισης φορτίου του αεροδρομίου σε διαδικασία βάσει IoT και πολύ πιο έξυπνη. Ως αποτέλεσμα, το αεροδρόμιο σημείωσε απτές βελτιώσεις αποτελεσματικότητας, βελτιστοποίησης και γενικής διαχείρισης του συστήματος παρακολούθησης φορτίων – εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών δαπανών.

Προηγούμενο άρθροΣτρατηγική συμφωνία GoTo Global – Group Astara
Επόμενο άρθροFisker Ocean: ευρωπαϊκό ντεμπούτο στο Mobile World Congress