Η GoTo Global, διεθνής πολυτροπική εταιρεία κινητικότητας διαμοιρασμού, ανακοίνωσε την υπογραφή στρατηγικής επενδυτικής συμφωνίας με τον όμιλο διεθνούς κινητικότητας, ASTARA (πρώην Berge Auto).

Η επένδυση αποτελεί μέρος του γύρου προ IPO, βάσει του οποίου η ASTARA θα επενδύσει 5 εκατ. δολάρια στην εταιρεία. Αυτό έπεται της επένδυσης 6 εκατ. δολαρίων εκ μέρους των υπαρχόντων επενδυτών.

Η GoTo Global, η οποία δραστηριοποιείται σήμερα στο Ισραήλ, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Μάλτα, παρέχει στους χρήστες γκάμα οχημάτων – συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, ποδηλάτων, ηλεκτρικών σκούτερ και μοτοποδηλάτων – μέσω ενιαίας εφαρμογής. Μέχρι σήμερα, πάνω από 450.000 χρήστες είχαν πρόσβαση στα 5.800 οχήματα της GoTo, με σχεδόν 3 εκατομμύρια διαδρομές και έσοδα 22 εκατ. δολαρίων το 2021.

Η ASTARA κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλυτέρων ομίλων αυτοκίνησης στον κόσμο, με παρουσία στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία. Το 2021 η εταιρεία σημείωσε πωλήσεις άνω των 200.000 οχημάτων και ετήσιο κύκλο εργασιών 4 δισ.ευρώ.

Οι εταιρείες αναγνωρίζουν πως η μεταστροφή προς την κινητικότητα διαμοιρασμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πολλές πόλεις του κόσμου αναγνωρίζουν τα οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη της μειωμένης κυκλοφοριακής συμφόρησης. Η αγορά κινητικότητας διαμοιρασμού προβλέπεται να αναπτυχθεί ταχέως τα επόμενα χρόνια, φτάνοντας τα 675 δισ. δολάρια το 2025. Η Ευρώπη θα αντιπροσωπεύει το 20% αυτής της αγοράς και η GoTo βρίσκεται σε καλή θέση για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία με την προσφορά της.

Αυτή η επένδυση εμπίπτει στο γύρο προ-IPO χρηματοδότησης της GoTo Global, μετά την ανακοίνωση της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης με τη NeraTech Media, εταιρεία του Χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ.

Η ASTARA εμπιστεύεται την τεχνολογία της GoTo, την πρόταση πελατών και τις δυνατότητες διεθνούς επέκτασής της. Η εταιρεία θα ενταχθεί στην αυξανόμενη ομάδα επενδυτών που υποστηρίζουν την GoTo Global, στους οποίους περιλαμβάνονται το DBSI Group, με επικεφαλής τον Yossi Ben Shalom, μέσω Shagrir (Ισραήλ), το γραφείο Nazare Capital Management, του Adam Neumann (ΗΠΑ), η οικογένεια Ungar, από τους κορυφαίους εισαγωγείς αυτοκινήτων στο Ισραήλ, η DQuadrat Equity Partner (Γερμανία), η IBB Ventures (Γερμανία) και η Bonventure (Γερμανία).

«Σήμερα συντελείται ένα μεγάλο βήμα για να καταστεί η πολυτροπική κινητικότητα διαμοιρασμού προσβάσιμη σε όλους», σχολίασε ο Gil Laser, CEO της GoTo Global. «Η συμμετοχή ως επενδυτή ενός ομίλου του μεγέθους, της εμπειρίας και της παράδοσης της ASTARA δείχνει πραγματικά πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Οι εταιρείες αυτοκινήτου αναγνωρίζουν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες και επιθυμίες των χρηστών και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αλλαγή. Ως εκ τούτου, συνεχίζουμε να εξελίσσουμε την προσφορά μας, επιτρέποντας σε όλο και περισσότερους χρήστες την πρόσβαση στο σωστό όχημα την κατάλληλη στιγμή – είτε είναι αυτοκίνητο, είτε μοτοποδήλατο, είτε ποδήλατο ή σκούτερ. Ο χρήστης έχει τον έλεγχο. Αυτή η επένδυση μας φέρνει πιο κοντά στην ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συγχώνευσης και στη μετατροπή της GoTo σε εισηγμένη εταιρεία».

Τον περασμένο Οκτώβριο, η GoTo Global εξαγόρασε την Emmy, την κορυφαία γερμανική εταιρεία διαμοιρασμού μοτοποδηλάτων, στο Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο, με περισσότερους από 300.000 χρήστες και 3.000 μοτοποδήλατα. Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της Neratech, η GoTo Global σχεδιάζει να φέρει την πολυτροπική της προσφορά σε αυτές τις γερμανικές πόλεις – προσθέτοντας στο μείγμα αυτοκίνητα και οχήματα μικροκινητικότητας. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τη δραστηριότητά της B2B παράλληλα με το λανσάρισμα άλλων καινοτόμων λύσεων προϊόντων.

Η GoTo Global

Η GoTo Global, η οποία ιδρύθηκε το 2008 στο Ισραήλ, είναι κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών πολυτροπικής κινητικότητας παγκοσμίως. Η εταιρεία παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε λύσεις κινητικότητας διαμοιρασμού, μέσω εφαρμογής αποκλειστικής τεχνολογίας, που τους επιτρέπει να προβούν σε κράτηση αυτοκινήτου, μοτοποδηλάτου, σκούτερ και ποδηλάτου. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σήμερα στο Ισραήλ, τη Γερμανία, τη Μάλτα και την Ισπανία, εκτελώντας εκατομμύρια διαδρομές μέσω στόλου χιλιάδων διαφορετικών παγίων.

Η ASTARA

Η ASTARA (πρώην Berge Auto) είναι από τους μεγαλύτερους ομίλους αυτοκινήτων στον κόσμο, με παρουσία σε τρεις ηπείρους, 16 χώρες, ετήσιο κύκλο εργασιών 4 δισ. ευρώ και πάνω από 200.000 πωλήσεις οχημάτων ετησίως. Δραστηριοποιείται στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Σουηδία, την Ελβετία, την Αργεντινή, τη Χιλή, την Κολομβία, το Περού και τις Φιλιππίνες, αντιπροσωπεύοντας πάνω από 25 μάρκες αυτοκινήτων.

Προηγούμενο άρθροJATO Dynamics: Η ευρωπαϊκή αγορά τον Ιανουάριο 2022
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Harman – Microsoft για 5G και συνδεσιμότητα