Η Fisker Inc. (NYSE: FSR) εταιρεία κατασκευής βιώσιμων ηλεκτρικών οχημάτων και προηγμένων λύσεων κινητικότητας – παρουσίασε στην ευρωπαϊκή αγορά το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Fisker Ocean, στο Mobile World Congress (28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2022) στη Βαρκελώνη.

Το πενταθέσιο Fisker Ocean Sport διαθέτει αυτονομία 440 χλμ (WLTP), με τιμή εκκίνησης τα 37.499 δολάρια στις ΗΠΑ (προ φόρων και κινήτρων) και 41.900 ευρώ στην Ισπανία (περιλαμβανομένου ΦΠΑ, άνευ επιδοτήσεων). Η κορυφαία έκδοση Fisker Ocean Extreme καλύπτει 630 χλμ (WLTP) με μία μόνο φόρτιση, με δύο κινητήρες τετρακίνησης, τρεις λειτουργίες οδήγησης και καινοτόμα συστήματα ασφαλείας.

«Το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη αποτελεί ιδανικό μέρος για την παρουσίαση του Fisker Ocean, καθότι το όχημά μας βρίθει προηγμένης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των ανεπανάληπτων ασύρματων παροχών», δήλωσε ο CEO, Henrik Fisker. «Είμαι βέβαιος πως ο συνδυασμός απόδοσης, αξίας και βιωσιμότητας του Fisker Ocean, προσφέρει ένα μοναδικό ηλεκτρικό όχημα, με καινοτόμα συστήματα στον κλάδο, όπως η λειτουργία California, περιστρεφόμενη οθόνη 17,1 ιντσών και τη μεγαλύτερη αυτονομία στην κατηγορία».

«Η Ευρώπη είναι σημαντική για την επιτυχία της εταιρείας και δραστηριοποιούμεθα για την κατασκευή του πλέον βιώσιμου οχήματος και την έναρξη παραγωγής τον Νοέμβριο», πρόσθεσε.

Ως απόδειξη της σχετικής προόδου, 47 πρότυπα του Fisker Ocean είναι υπό κατασκευή και ο ίδιος ο Fisker ήλεγξε την πρόοδό τους μια εβδομάδα πριν από το Mobile World Congress.

Η Fisker αναπτύσσει ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή στρατηγική. Το 2021, η startup με έδρα το Manhattan Beach της Καλιφόρνια άνοιξε γραφείο στο Μόναχο και προσλαμβάνει επειγόντως προσωπικό προς εξυπηρέτηση της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

Η εταιρεία κατασκευάζει το πρώτο της ευρωπαϊκό κέντρο εμπειρίας στο Μόναχο και σχεδιάζει επιπλέον κέντρα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παρέχει -κορυφαία στον κλάδο- βασική εξαετή εγγύηση ή 100.000 χιλιομέτρων, 10ετή εγγύηση συστήματος κίνησης ή 160.000 χιλιομέτρων και 10ετή εγγύηση μπαταρίας ή 100.000 160.000 χιλιομέτρων (όποιο έλθει πρώτο σε όλες τις περιπτώσεις) και θα υποστηρίζεται από κέντρα σέρβις σε όλη την περιοχή. Κατά το σέρβις, η εταιρεία προσφέρει παραλαβή με όχημα από το σπίτι ή Fisker Mobile Service, για πελάτες που προτιμούν οι ειδικευμένοι τεχνικοί να τους εξυπηρετούν κατ΄ιδίαν. (Η εγγύηση Fisker Ocean περιλαμβάνει επίσης κάλυψη διάβρωσης και οδική βοήθεια.)

Το 2021, η Fisker δημιούργησε την Fisker Magic Works και επέλεξε την Αγγλία ως έδρα του τμήματος. Αυτός ο κλάδος της εταιρείας Fisker θα αναπτύξει ειδικές εκδόσεις οχημάτων, παράλληλα με νέα προγράμματα υψηλών επιδόσεων που συνδυάζουν την βιωσιμότητα με τη δέσμευση του Henrik Fisker για ωραίο, ελκυστικό σχεδιασμό.

Φωτογραφίες: Fisker Inc.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Harman – Microsoft για 5G και συνδεσιμότητα
Επόμενο άρθροΤο σχέδιο δράσης 2030 της Kia για βιώσιμη κινητικότητα