Η Chargepoint Holdings, Inc. και η Arval, εταιρεία του Ομίλου BNP Paribas, υπέγραψαν συμφωνία – πλαίσιο για επιτάχυνση της μετάβασης στην ηλεκτρική κινητικότητα, για διεθνείς εταιρικούς πελάτες, μικρές και μεσαίες εταιρείες και ιδιώτες.

Η συμφωνία προσφέρει στους διαχειριστές στόλου και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη τον πλήρη έλεγχο διαχείρισης των ηλεκτρικών τους οχημάτων (EV), της δυνατότητας ενσωμάτωσης προηγμένων συστημάτων διαχείρισης στόλου και της επίτευξης υψηλού επιπέδου αυτοματοποίησης στην παροχή και την πληρωμή ηλεκτρικής ενέργειας καθώς προχωρούν προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η Chargepoint παρέχει το χαρτοφυλάκιο λύσεων και υπηρεσιών της σε πελάτες της Arval, σε επιλεγμένες αγορές και δυνατότητα επέκτασης σε περισσότερες χώρες. Η επεκτάσιμη λύση φόρτισης EV περιλαμβάνει απρόσκοπτη ψηφιακή επιβίβαση και χρέωση, εγκατάσταση και συντήρηση, 24/7 υποστήριξη πελατών και έξυπνους φορτιστές.

Έτσι, οι πελάτες της Arval έχουν πρόσβαση σε προηγμένες λύσεις φόρτισης στον χώρο εργασίας τους, καθώς και λύση φόρτισης κατ’ οίκον, με αυτόματη αποζημίωση των οδηγών και πρόσβαση σε ευρύ δίκτυο φόρτισης, με περισσότερα από 485.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Η συμφωνία συμπληρώνει και επεκτείνει τις καθιερωμένες λύσεις φόρτισης EV της Arval. Η Chargepoint, επίσης, θα μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα τους χώρους εργασίας των πελατών που εξηλεκτρίζουν ταχέως τους στόλους τους.

«Η συνεργασία μας με την Arval, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη δέσμευσή μας εξηλεκτρισμού όλων των μεταφορών, αυξάνοντας την πρόσβαση στη βασική φόρτιση EV σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο André ten Bloemendal, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Ευρώπης της ChargePoint.

«Έχουμε δεσμευτεί να μισθώσουμε 700.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα μέχρι το τέλος του 2025, τα μισά από τα οποία θα είναι BEV. Επομένως, είναι απαραίτητο να παρέχουμε στους πελάτες μας λύσεις φόρτισης για τα οχήματά τους», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Bart Beckers, Αναπληρωτής CEO και CCO της Arval.

Φωτογραφία: Arval

Προηγούμενο άρθροH Liz Door Chief Supply Chain Officer της Ford
Επόμενο άρθροΚοινοπραξία Stellantis και Galloo για ανακύκλωση