H Liz Door Chief Supply Chain Officer της Ford

Η Ford Motor Co. όρισε τη Liz Door επικεφαλής της Αλυσίδας Εφοδιασμού (Chief Supply Chain Officer), η οποία αναλαμβάνει τα καθήκοντά της από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου.

Τα καθήκοντα αυτά είχε αναλάβει προσωρινά πό τον Σεπτέμβριο ο Οικονομικός Διευθυντής (Chief Financial Officer) της εταιρείας, John Lawler, στον οποίο θα αναφέρεται η κ. Door .

Η Liz Door προέρχεται από την εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Whirlpool όπου είχε τη θέση της Εκτελεστικής Αντιπροεδρου των Παγκόσμιων Στρατηγικών Πόρων (EVP Global Strategic Sourcing).

Πριν αναλάβει εκτελεστική αντιπρόεδρος της Whirlpool και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής το 2017, ήταν επικεφαλής των προμηθειών στη Βόρεια Αμερική για την εταιρεία για περισσότερα από έξι χρόνια.

Οι ρόλοι αυτή την τοποθέτησαν στο επίκεντρο του επανασχεδιασμού και της ανάπτυξης έξυπνων, δικτυωμένων προϊόντων κουζίνας και πλυντηρίου ενσωματωμένων με αισθητήρες, λογισμικό και άλλες νέες τεχνολογίες – με τον ίδιο τρόπο που η Ford δημιουργεί πρωτοποριακές ψηφιακές πλατφόρμες και λογισμικό για υιοθέτηση σε συνδεδεμένα ηλεκτρικά, υβριδικά οχήματα και αερίου.

Πριν από την Whirlpool εργάστηκε στην General Motors για περισσότερα από 15 χρόνια, όπου κατέληξε Διευθύντρια Παγκόσμιων Αγορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Με πτυχίο στο package engineering και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Michigan State University, η Liz Door έρχεται στη Ford σε μια εποχή που η βελτίωση της ποιότητας και η μείωση του κόστους, μεταξύ άλλων μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού, αποτελούν υψηλή προτεραιότητα και ζωτικής σημασίας για την πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού της Σχεδίου Ford+, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ford.

«Η Liz συνεισφέρει βαθιά, σχετική εμπειρία στον τομέα – συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης του Διαδικτύου των Πραγμάτων για τη δημιουργία μεγάλης αξίας για τους πελάτες – τόσο εκτός όσο και εντός της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε ο John Lawler. «Αυτός είναι ιδανικός συνδυασμός για την ηγεσία μιας ομάδας που είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει τη διοίκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη Ford».

«Η Ford α επωφεληθεί από κοινού με τους προμηθευτές της παρέχοντας νέα, υψηλής ποιότητας προϊόντα για τους πελάτες μας», δήλωσε η κ. Door. «Θα επεκτείνουμε τη χρήση προηγμένου ποιοτικού σχεδιασμού σε όλο το χαρτοφυλάκιο προμηθειών».

 

Προηγούμενο άρθροΗ Autoliv επιταχύνει τη μείωση κόστους
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Chargepoint και Arval