Η Autoliv, Inc., παγκόσμιος ηγέτης συστημάτων ασφαλείας αυτοκινήτων, ανακοίνωσε την επιτάχυνση των παγκόσμιων μειώσεων δομικού κόστους της, ιδιαιτέρως των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της. 

Αυτές οι ενέργειες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, υποστηρίζουν τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς στόχους της Autoliv και η εταιρεία επαναλαμβάνει τις ενδείξεις πλήρους έτους 2023.

Η Autoliv συνεχίζει να αντιμετωπίζει ενεργά το βασικό κόστος της για να επιταχύνει τους μεσοπρόθεσμους στόχους της.

Προσαρμογή γεωγραφικού αποτυπώματος και προσωπικού

Οι επιταχυνόμενες πρωτοβουλίες μείωσης δομικού κόστους περιλαμβάνουν περαιτέρω βελτιστοποίηση του γεωγραφικού αποτυπώματος και της οργανωτικής δομής της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής μείωσης του άμεσου και έμμεσου ανθρώπινου δυναμικού της έως και κατά 11%. Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, η Autoliv θα απλοποιήσει τα logistics και το γεωγραφικό της αποτύπωμα και θα περιορίσει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη.

Αυτές οι πρωτοβουλίες προβλέπεται να περικόψουν έως και 2.000 έμμεσες θέσεις παγκοσμίως, ή περίπου 11% του έμμεσου ανθρώπινου δυναμικού της Autoliv. Περίπου 1.000 θέσεις θα περικοπούν στην Ευρώπη. Θα επηρεαστούν όλα τα τμήματα και οι δραστηριότητες και η εταιρεία προβλέπει οι πρώτες μειώσεις προσωπικού να πραγματοποιηθούν το 2023.

Για περαιτέρω προώθηση της παγκόσμιας παραγωγικότητας και συγκεκριμένα της άμεσης αποδοτικότητας στην εργασία, η εταιρεία σκοπεύει επίσης να μειώσει το παγκόσμιο άμεσο ανθρώπινο δυναμικό της. Προβλέπεται πως θα υπάρξει μείωση περίπου 6.000 θέσεων παγκοσμίως, ή περίπου 11% του άμεσου ανθρώπινου δυναμικού, βάσει των σημερινών επιπέδων πωλήσεων.

Τα μέτρα για κάθε χώρα θα καθοριστούν βάσει των τοπικών κανονισμών και στο πλαίσιο διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, προς καθορισμό των καταλληλότερων λύσεων για τους εργαζόμενους.

Οι πρωτοβουλίες προβλέπεται να υλοποιηθούν πλήρως έως το 2025. «Αυτές οι πρωτοβουλίες θα βελτιστοποιήσουν περαιτέρω το γεωγραφικό μας αποτύπωμα, με αποτελεσματικότερη δομή για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, μειώνοντας παράλληλα το κόστος και επιφέροντας μακροπρόθεσμη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους και των ταμειακών ροών. Σκοπεύουμε να απλοποιήσουμε και να εδραιώσουμε τον τρόπο λειτουργίας μας σε όλους τους τομείς. Η μείωση του αριθμού των εργαζομένων θα επηρεάσει τους ανθρώπους των γραφείων, των τεχνικών κέντρων και των εργοστασίων μας, συμπεριλαμβανομένων ηγετικών θέσεων σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο Mikael Bratt, Πρόεδρος και CEO της Autoliv.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με πελάτες

Η εταιρεία συνεχίζει να διαπραγματεύεται με τους πελάτες της τιμολογήσεις που αντανακλούν τον έκτακτο πληθωρισμό και πληρούν τα διαρθρωτικά κενά τιμών. Οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται βάσει προγράμματος με τους περισσότερους πελάτες, αν και το τριμηνιαίο χρονοδιάγραμμα επικύρωσης νέων συμφωνιών παραμένει αβέβαιο. Οι διαπραγματεύσεις με ευρωπαίους πελάτες αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα και μεγαλύτερη πρόκληση.

«Συνεργαζόμαστε εντατικά με τους πελάτες για αυξήσεις τιμών και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να λάβουμε πλήρη και δίκαιη αποζημίωση, για να διασφαλίσουμε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα κατανεμηθούν αποτελεσματικά μέσω της αλυσίδας αξίας», συνέχισε ο κ. Bratt.

Οι προβλέψεις του 2023

Με βάση τις τρέχουσες παραδοχές της αγοράς και το αναμενόμενο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους πελάτες, η Autoliv επαναλαμβάνει τις προοπτικές του 2023: περίπου 8,5%-9,0% προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο και λειτουργικές ταμειακές ροές περίπου 900 εκατ. δολαρίων.

«Οι προβλέψεις και οι οικονομικοί μας στόχοι για ολόκληρο το 2023 παραμένουν σταθεροί. Αναμένουμε ένα σταδιακά βελτιούμενο προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο, το οποίο θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε σημαντική αύξηση στις ταμειακές ροές και στις αποδόσεις των μετόχων», δήλωσε ο Mikael Bratt.

 

Προηγούμενο άρθροVolvo Cars: πωλήσεις αυξημένες κατά 31% τον Μάιο 2023
Επόμενο άρθροH Liz Door Chief Supply Chain Officer της Ford