Η Subaru στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019

Η Subaru Corporation παραχώρησε -στις 20 Ιανουαρίου- Συνέντευξη Τύπου για να συζητήσει τη μελλοντική κατεύθυνση των προσπαθειών της για τεχνολογική ανάπτυξη και τη συμβολή της σε μια κοινωνία χωρίς άνθρακα.

Με την αυτοκινητοβιομηχανία να εισέρχεται στη νέα εποχή της κινητικότητας, η Subaru θα παραμείνει πιστή στη δέσμευσή της προς τους πελάτες της. Με έμφαση στη βελτίωση των ξεχωριστών πλεονεκτημάτων της, δήλωσε πως θα αναπτύξει περαιτέρω τις βασικές της τεχνολογίες κινητήρων “Boxer”, τις τεχνολογίες τετρακίνησης (AWD), την ανώτερη απόδοση στην οδήγηση και την ασφάλεια, το σύστημα υποστήριξης οδηγού EyeSight και τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες. Η εταιρεία τόνισε τις ιδιαίτερες προσπάθειές της στην τεχνολογική ανάπτυξη για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Ο πρόεδρος της Subaru Corporation, Tomomi Nakamura επισήμανε: “Ακόμα και σε αυτή την περίοδο πρωτοφανούς εκτεταμένου μετασχηματισμού, η ισχυρή δέσμευση και αφοσίωση της Subaru στην παραγωγή αυτοκινήτων, που έχουμε καλλιεργήσει σε όλη την ιστορία μας, παραμένουν αμετάβλητες. Με στόχο να καταστεί η μάρκα διαφορετική από τις άλλες, θα βελτιώσουμε περαιτέρω τις ιδιότητες που διακρίνουν ένα Subaru, διατηρώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά που αναμένονται από τους πελάτες μας. Ταυτόχρονα, καθώς δραστηριοποιούμαστε για να εκπληρώσουμε τις κοινωνικές μας ευθύνες, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας του παγκόσμιου περιβάλλοντος, θα αξιοποιήσουμε τον μοναδικό χαρακτήρα και την τεχνολογική καινοτομία της Subaru για να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς άνθρακα”.

Κατά την Συνέντευξη Τύπου, η Subaru ανακοίνωσε τους ακόλουθους μακροπρόθεσμους στόχους για την επίτευξη μιας κοινωνίας χωρίς άνθρακα.

  • Μέχρι το 2050: Μείωση των μέσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσω νέων οχημάτων (σε λειτουργία) παγκοσμίως κατά 90% ή περισσότερο σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2010.
  • Μέχρι το 2030: Τουλάχιστον 40% των παγκόσμιων πωλήσεων της Subaru σε ηλεκτρικά (EV) ή υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα (HEV).
  • Μέχρι το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2030: Εφαρμογή τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης σε όλα τα οχήματα της Subaru που πωλούνται παγκοσμίως.

“Με την αυτοκινητοβιομηχανία και τις αεροδιαστημικές δραστηριότητες ως επιχειρηματικούς πυλώνες, οι τομείς δραστηριοτήτων της εταιρείας είναι η γη, ο ουρανός και η φύση. Η διατήρηση του οικοσυστήματος του πλανήτη είναι υψίστης σημασίας για τη διασφάλιση της μελλοντικής βιωσιμότητας, τόσο της κοινωνίας, όσο και της εταιρείας και εργαζόμαστε για την επίτευξη αυτού του στόχου σε όλες τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Η κλιματική αλλαγή θα έχει ιδιαίτερα σημαντικές επιπτώσεις στις κοινωνίες και την οικονομία και θεωρούμε επιτακτική την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.”

Εκτός από τους στόχους μείωσης των εκπομπών CO2 για τα οχήματα που ανακοινώθηκαν, η εταιρεία προωθεί περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες με στόχο τη μείωση των άμεσων εκπομπών CO2 (Στόχος 1 και 2) των εργοστασίων, γραφείων, κ.λπ. κατά 30% από τα επίπεδα του 2017 μέχρι το 2031. Η Subaru, δήλωσε πως θέλει να επιτύχει τους στόχους της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του παγκόσμιου περιβάλλοντος, μέσω των συνολικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, από την ανάπτυξη, την αγορά και την κατασκευή μέχρι την εφοδιαστική, τις πωλήσεις, τη χρήση και την ανακύκλωση.

Προηγούμενο άρθρο2ο ετήσιο Connected Fleets Conference: προλαβαίνετε!
Επόμενο άρθροΗ Nissan φέρνει σε ευρωπαϊκή πίστα το LEAF NISMO RC