Η Nissan φέρνει για πρώτη φορά, επί ευρωπαϊκού εδάφους, τον ενθουσιασμό της οδήγησης του LEAF NISMO RC, στην πίστα  Ricardo Tormo, στην Ισπανία.

Η κορυφαία, σε παγκόσμιο επίπεδο,  τεχνογνωσία της Nissan στα ηλεκτρικά οχήματα και η αντίστοιχη εμπειρία της από τον  μηχανοκίνητο αθλητισμό,  “παντρεύονται” με άψογο τρόπο στο Nissan LEAF NISMO RC, επιδεικνύοντας με εκπληκτικό τρόπο τη δύναμη, την καινοτομία και τον ενθουσιασμό της τεχνολογίας  ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan.

Το τετρακίνητο LEAF NISMO RC αποδίδει πάνω από τη διπλάσια ισχύ και ροπή του προκατόχου του, που βασιζόταν στο πρώτης γενιάς LEAF  του 2011. Παρέχοντας στιγμιαία διαθέσιμη ροπή 640Nm στους τροχούς και ισχύ 322hp, το LEAF NISMO RC προσφέρει αστραπιαία επιτάχυνση, επιτυγχάνοντας το  0-100km / h σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα!

Η δημιουργία του τελευταίου LEAF NISMO RC από τη Nissan, δεν έγινε για λόγους επίδειξης. Στην ουσία,  αποτελεί ένα πεδίο δοκιμών  για μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις και προβάλλει τις  απεριόριστες δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan. Παράλληλα, αποδεικνύει  τι μπορεί να επιτευχθεί με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με δύο μοτέρ και  σύστημα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς, εκφράζοντας την αφοσίωση της Nissan στη συνεχή εξέλιξη και βελτίωση των EV μοντέλων της.

Είναι σαφές ότι το LEAF NISMO RC μοιράζεται την προηγμένη τεχνολογία του σημερινού LEAF παραγωγής, του πιο δημοφιλούς EV με 450.000 πωλήσεις από το 2010, “πατώντας” για πρώτη φορά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην πίστα  Ricardo Tormo, στη Βαλένθια της Ισπανίας.

“Η εμπειρία της Nissan ως πρωτοπόρου στα επιβατικά ηλεκτρικά οχήματα, σε συνδυασμό με την καινοτομία της NISMO, για πάνω από 60 χρόνια, οδήγησε στη σύλληψη ενός μοναδικού αυτοκινήτου”, δήλωσε ο Michael Carcamo, διευθυντής της Nissan Global Motorsport.

Όπως και με το LEAF NISMO RC, η στιγμιαία επιτάχυνση είναι χαρακτηριστικό κάθε μοντέλου EV Nissan. Το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο,  προσφέρει μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία, η οποία συμπληρώνεται τέλεια από τον έξυπνο σχεδιασμό του LEAF και την προηγμένη συνδεσιμότητα. Το LEAF NISMO RC καταδεικνύει τη δύναμη και την απόδοση των ηλεκτρικών οχημάτων, ως βασικά συστατικά  του οράματος Nissan Intelligent Mobility.

“Όποιος έχει οδηγήσει ποτέ ένα Nissan LEAF θα γνωρίζει πόσο απολαυστική οδήγηση του προσφέρει”, δήλωσε η Helen Perry, επικεφαλής των ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan Europe. “Το LEAF e +, φέρνει  ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό με έναν εκπληκτικό κινητήρα 217PS, ο οποίος  σε συνδυασμό με μια μεγαλύτερη μπαταρία και το e-Pedal, το κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό.  Αυτό καταδεικνύεται και από τις πωλήσεις του LEAF, με το 20% εξ αυτών να αφορούν την συγκεκριμένη έκδοση”.

Βασισμένο στην ήδη εντυπωσιακή απόδοση και αποτελεσματικότητα του LEAF των 40 kWh,  το LEAF e+ προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια οδήγησης,  με αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η συμπαγής μπαταρία 62 kWh του μοντέλου είναι αποτελεσματική και ισχυρή, με αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας κατά 25% και αύξηση της χωρητικότητας αποθήκευσης ενέργειας κατά 55%, δίνοντας στο LEAF e+ έως 385 km εμβέλεια οδήγησης (σε μικτό κύκλο WLTP),  σε μία μόνο φόρτιση.

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 33.990 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan, μπορείτε να βρείτε εδώ. 

Προηγούμενο άρθροSubaru: τεχνολογική ανάπτυξη για κοινωνία χωρίς άνθρακα
Επόμενο άρθροΤο καλύτερο Renault Clio είναι τώρα ‘full hybrid’ E-TECH