Κατά τη διάρκεια των ετήσιων Fleet awards που διοργάνωσε το βελγικό περιοδικό εταιρικών αυτοκινήτων “Fleet”, ο Piet Vandendriessche, Διευθύνων Σύμβουλος και η Annelies Vermeire, Διευθύντρια Στόλου της Deloitte Belgium, έλαβαν την διάκριση “Fleet Mobility Manager της χρονιάς”. Μια αναγνώριση που δόθηκε στην εταιρεία συμβούλων για τις προσπάθειές της να ενθαρρύνει τους 4.000 Βέλγους εργαζόμενους (από τους οποίους οι 3.000 έχουν εταιρικό αυτοκίνητο) να μειώσουν τη χρήση του αυτοκινήτου τους κατά 10% και χάρη στο πρόγραμμα πολλαπλής κινητικότητας Mobility@Deloitte, που τέθηκε σε εφαρμογή πέρυσι.

Μέσω αυτού του προγράμματος, η Deloitte θέλει να εκπαιδεύσει τους υπαλλήλους της, ενθαρρύνοντας τους να σκέπτονται το καταλληλότερο μέσο μετακίνησης για κάθε περίπτωση. Ο στόχος ήταν να υπάρξει μια σαφής συμβολή στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης κατά 10%.

Από τότε που η Deloitte εισήγαγε το πρόγραμμα Mobility@Deloitte, τον Ιούνιο του 2018, το 42% του συνόλου των εργαζομένων επέλεξε μια διαφορετική προσέγγιση στην κινητικότητα.

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ διαφόρων εναλλακτικών μέσων μεταφοράς: δημόσιες συγκοινωνίες, ποδήλατα (ηλεκτρικά), αυτοκίνητα (ηλεκτρικά), shared αυτοκίνητα και ποδήλατα ή carpooling. Μπορούν επίσης να επιλέξουν συνδυασμούς, όπως δωρεάν χώρο στάθμευσης στον σιδηροδρομικό σταθμό και μια κάρτα για τρένο, ή ποδήλατο και κάρτα τρένου. Η Deloitte βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, γεγονός που καθιστά τα γραφεία πολύ εύκολα προσβάσιμα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Deloitte Belgium ενθαρρύνει επίσης την ευέλικτη εργασία, την τηλεργασία ή την εργασία σε περιφερειακά γραφεία. Έχει ξεκινήσει μια διαδικασία απλούστευσης και αύξησης της αειφορίας του στόλου αυτοκινήτων της, με τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μειώνοντας δραστικά την γκάμα των μοντέλων από 132 διαφορετικούς τύπους σε 15.

Το σχέδιο κινητικότητας αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος αειφορίας που ξεκίνησε το 2017, με την δέσμευση να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 25% έως το 2021.

Το Mobility@Deloitte είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς προηγούμενων πρωτοβουλιών, όπως η εφαρμογή Get2Work, η οποία υπολογίζει την ταχύτερη διαδρομή των διαφόρων μέσων μεταφοράς για έναν συγκεκριμένο προορισμό, μια πρωτοβουλία carpooling και ένα πιλοτικό πρόγραμμα κινητικότητας, στο οποίο συμμετείχε το 2017 πάνω από το ένα τρίτο των εργαζομένων.

Φωτογραφία: Fleet Magazine

 

Προηγούμενο άρθροΔύο Audi e-tron στο βάθρο των νικητών της Formula E
Επόμενο άρθροCES 2019: Συμπεράσματα για την εξέλιξη της κινητικότητας