Ανακοίνωση για τη μείωση των τεκμηρίων κατά 30% από την 1η Ιανουαρίου 2025 εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ).

“Σύμφωνα με πρόσφατη κυβερνητική εξαγγελία για τα εισοδήματα του 2024 (φορολογικές δηλώσεις 2025) θα μειωθούν τα «τεκμήρια» κατά 30%” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Όσον αφορά στα αυτοκίνητα, πρόκειται για μια αναγκαία και απολύτως θετική αλλαγή. Ο ΣΕΑΑ έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι τα τεκμήρια είναι πολλαπλάσια από το πραγματικό κόστος χρήσης (καύσιμα, ασφάλιση, συντήρηση κλπ).

Συγχρόνως, τα εξωπραγματικά τεκμήρια στα αυτοκίνητα αποτρέπουν την πώληση οχημάτων μεγαλύτερης αξίας. Αυτοκίνητα που θα προσφέρουν σημαντικά δημοσιονομικά έσοδα, πχ. Τέλος Ταξινόμησης, ΦΠΑ κλπ.

Η μείωση των τεκμηρίων των αυτοκινήτων επίσης θα εκλογικεύσει ένα συνδεδεμένο με αυτά, παράλογο, ετήσιο φόρο, το «φόρο πολυτελούς διαβίωσης», με βάση πλέον τα 308 ευρώ, αντί 440 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Ο ΣΕΑΑ χαιρετίζει τις ως άνω εξαγγελίες και παράλληλα ζητεί από την κυβέρνηση να εξαλείψει πλήρως και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, που όχι μόνο δεν προσφέρει κρατικά έσοδα, αντιθέτως στερεί”.

Ο ΣΕΑΑ εκπροσωπεί τους εισαγωγείς καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων και τους επίσημους τοπικούς διανομείς, κάθετες μονάδες (dealers).

Προηγούμενο άρθροΗ Yokohama εξαγόρασε την Trelleborg Wheel Systems
Επόμενο άρθροMazda CX-60: Σύστημα αναγνώρισης προσώπου