Η Yokohama εξαγόρασε την Trelleborg Wheel Systems

Η Yokohama Rubber Co., Ltd., ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς όλων των υφιστάμενων μετοχών της Trelleborg Wheel Systems Holding AB (TWS).

Η Trelleborg Wheel Systems Holding AB ειδικεύεται στην κατασκευή και πώληση ελαστικών εκτός δρόμου (OHT) για γεωργικά και βιομηχανικά μηχανήματα., από την Trelleborg AB, σύμφωνα με προηγούμενη επίσημη ανακοίνωση στις 25 Μαρτίου 2022. Από το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023, οι ενοποιημένοι ισολογισμοί της Yokohama Rubber θα περιλαμβάνουν την TWS, με τον εκτιμώμενο αντίκτυπο της αυτή τη στιγμή να βρίσκεται υπό εξέταση.

Η εξαγορά της TWS αποτελεί μέρος των στρατηγικών πρωτοβουλιών της Yokohama Rubber για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα OHT, ο οποίος τοποθετείται ως μελλοντικός μοχλός ανάπτυξης στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εμπορίας ελαστικών, στο πλαίσιο του Yokohama Transformation 2023 (YX2023), του μεσοπρόθεσμου σχεδίου ανάπτυξης της εταιρείας. Η Yokohama Rubber πιστεύει ότι, μεταξύ των ελαστικών για επαγγελματικά οχήματα, η δραστηριότητα OHT μπορεί να εξασφαλίσει σταθερά υψηλά κέρδη.

Η συγκεκριμένη εξαγορά θα φέρει στην Yokohama τα ελαστικά επιβατικών οχημάτων και αυτά των επαγγελματικών οχημάτων σε ένα μίγμα πωλήσεων σύμφωνο με την παγκόσμια αναλογία 1:1 της αγοράς ελαστικών, από την τρέχουσα αναλογία 2:1 που σταθμίζεται προς τα επιβατικά ελαστικά. Επιπλέον, αυτή η εξαγορά θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης OHT της Yokohama Rubber μέσω συνεργειών που δημιουργούνται από τις συνδυασμένες δυνάμεις και των δύο εταιρειών σε όλους τους τομείς, από την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών έως την κατασκευή, τις πωλήσεις, τον ποιοτικό έλεγχο και τη βιωσιμότητα.

Σε δηλώσεις του για την συγκεκριμένη εξαγορά, ο Masataka Yamaishi, Πρόεδρος της Yokohama Rubber και Πρόεδρος του Δ.Σ της βιομηχανίας ανέφερε: “Η εξαγορά ταιριάζει απόλυτα με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο διαχείρισης YX2023. Η ευρεία γκάμα προϊόντων και το χαρτοφυλάκιο εμπορικών επωνυμιών της TWS, οι παγκόσμιες πωλήσεις και το αποτύπωμα κατασκευής, οι διαδικασίες service, η κορυφαία τεχνολογία και το εξειδικευμένο προσωπικό θα μας επιτρέψουν να εδραιώσουμε τη θέση μας μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών ελαστικών στον κόσμο. Καλωσορίζουμε θερμά την επιτυχημένη ομάδα από την TWS στο Yokohama Rubber Group και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε στο μέλλον”.

Αντίστοιχα ο Peter Nilsson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Trelleborg AB, δήλωσε: “Η TWS έχει υπερδιπλασιαστεί σε μέγεθος τα τελευταία χρόνια και έχει αυξήσει σημαντικά την κερδοφορία της. Σήμερα η επιχείρηση είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Υπάρχει μια συνεχής ενοποίηση στον τομέα του OHT και η TWS θα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στην διεύρυνση των δραστηριοτήτων της Yokohama Rubber, με την προσφορά ελαστικών πολλαπλών διαστάσεων και απαιτήσεων. Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους στην TWS και να ευχηθώ σε αυτούς και στη Yokohama Rubber κάθε επιτυχία στον νέο εταιρικό τους βηματισμό”.

Η Trelleborg Wheel Systems Holding AB

  • Έδρα: Trelleborg, Σουηδία
  • Κύρια δραστηριότητα: Κατασκευή & πώληση ελαστικών για γεωργικά και βιομηχανικά μηχανήματα
  • Καθαρές πωλήσεις: 13,277 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (περίπου 172,5 δισεκατομμύρια ¥) το FY2022
  • Αξία επιχείρησης: 2,074 εκατομμύρια ευρώ
  • Τοποθεσίες παραγωγής: 14 ( από 1 σε Ιταλία, Λετονία, Σερβία και Σλοβενία, 3 στην Τσεχία, 2 στη Σρι Λάνκα, 2 στην Κίνα, 2 στις ΗΠΑ και 1 στη Βραζιλία)
  • Γραφεία πωλήσεων: 40
  • Βασικές μάρκες προϊόντων: TRELLEBORG, Mitas
  • Εργαζόμενοι: 6.621 (στα τέλη Δεκεμβρίου 2022)

Η Trelleborg AB

  • Έτος ιδρύσεως : 1905
  • Κεντρικά Γραφεία: Trelleborg, Σουηδία
  • Μετοχικό κεφάλαιο: 2,620 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (περίπου 34,0 δισεκατομμύρια ¥)
  • Κύρια δραστηριότητα: Κατασκευή και πώληση προϊόντων από καουτσούκ για τη βιομηχανία, με βάση πολυμερή
  • Καθαρές πωλήσεις: 30,095 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (περίπου 390,9 δισεκατομμύρια ¥) το FY2022
  • Εργαζόμενοι: 16.701 (στα τέλη Δεκεμβρίου 2022)

Η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά Yokohama στην ελληνική αγορά, από το 1957.

Προηγούμενο άρθρο1948 – 2023: Η Porsche γιορτάζει 75 χρόνια
Επόμενο άρθροΣΕΑΑ: Ανακοίνωση για τη μείωση των τεκμηρίων