Το νέο Lexus LX έκανε την πρεμιέρα του ως το δεύτερο μοντέλο της επόμενης γενιάς Lexus, μετά το NX. Το κορυφαίο SUV της μάρκας στοχεύει σε εξαιρετική οδηγική εμπειρία και επέκταση των εμπειριών των πελατών της.

Με το νέο LX, που προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις αρχές του 2022, η Lexus επιθυμεί να ανταποκριθεί στις διαφοροποιημένες ανάγκες και τρόπο ζωής των πελατών της.

Από την κυκλοφορία του το 1996, το LX έγινε δεκτό ως το κορυφαίο SUV της Lexus, λόγω της υψηλής ποιότητας, της άνεσης και της απόδοσης που αντιμετωπίζει κάθε είδος δρόμου. Αυτό επετεύχθη βελτιώνοντας τις θεμελιώδεις λειτουργίες του LX: “αξιοπιστία”, “ανθεκτικότητα” και “απόδοση σε ανώμαλο δρόμο”. Το LX έχει πουλήσει συνολικά 500.000 μονάδες περίπου σε περισσότερες από 50 χώρες και περιοχές, μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2021.

Το νέο LX σχεδιάστηκε για να παρέχει εξαιρετική άνεση και να εμπλουτίζει τις εμπειρίες των επιβατών. Διατηρώντας παραδοσιακή δομή αμαξώματος προς εξασφάλιση αξιοπιστίας, ανθεκτικότητας και απόδοσης, ανανεώνεται με τη νέα πλατφόρμα GA-F, μειώνοντας το βάρος περίπου κατά 200 κιλά και επιτυγχάνοντας υψηλή ακαμψία. Το νέο μοντέλο θα διατίθεται με βενζινοκινητήρα 3,5 λίτρων V6, διπλού υπερσυμπιεστή, μεγάλης ισχύος και υψηλής ροπής. Διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα φρένα (ECB) και ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης (EPS) για να απολαμβάνουν οι πελάτες στο έπακρο τις μοναδικές επιδόσεις οδήγησης Lexus, τόσο στο δρόμο, όσο και εκτός.

Αυτές οι καινοτομίες και η υιοθέτηση δύο νέων κινητήρων, θα συμβάλουν στη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων, μειώνοντας τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά περίπου 20 % σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, συμβάλλοντας έτσι στην απανθρακοποίηση. Σε σκληρό περιβάλλον εκτός δρόμου, για ασφαλέστερη και πιο άνετη οδηγική εμπειρία, ο πίνακας οργάνων διαθέτει την πρώτη διπλή οθόνη της Lexus, με άνω οθόνη 12,3 ιντσών και κάτω οθόνη 7 ιντσών, καθώς και το πρωτοπόρο σύστημα Back Underfloor View, που απεικονίζει την περιοχή κάτω από το πίσω μέρος του οχήματος.

Το νέο LX είναι πιο εξατομικευμένο, με τη νέα έκδοση “Executive”, ειδικά σχεδιασμένη με τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα για κομψά και ασφαλή ταξίδια σε κάθε είδους δρόμων, και την έκδοση “Offroad”, που απευθύνεται στην ιαπωνική αγορά. Όσον αφορά στο στυλ, ενώ διαθέτει σχεδιασμό που παραπέμπει σε σπορ απόδοση και λειτουργία (σχεδιασμός που ξεκίνησε με το νέο NX), οι εξαιρετικές του αναλογίες αναδύονται μέσω συνδυασμού ποιότητας, ισχύος και εμφάνισης κορυφαίου SUV. Μεταξύ άλλων τεχνολογιών, ο πρωτοποριακός διακόπτης εκκίνησης με αναγνώριση αποτυπώματος συμβάλλει στη μείωση κινδύνου κλοπής.

Προηγούμενο άρθροΗ Stellantis ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του L3Pilot
Επόμενο άρθροΣυρρικνώθηκε περαιτέρω η αγορά νέων επιβατικών στην Ευρώπη