Η Porsche Engineering και η Vodafone Business δημιούργησαν το πρώτο υβριδικό ιδιωτικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G (MPN) στην Ευρώπη στο Τεχνικό Κέντρο Nardò (NTC) για την ανάπτυξη έξυπνων και συνδεδεμένων οχημάτων.

Το πεδίο δοκιμών στη Νότια Ιταλία, το οποίο ανήκει στην Porsche και λειτουργεί από την Porsche Engineering, προσφέρει στους πελάτες της ένα δίκτυο επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο, το οποίο υπόσχεται μειωμένες καθυστερήσεις, μεγαλύτερο εύρος ζώνης, βελτιωμένη ασφάλεια και αξιοπιστία και ταχύτερο χρόνο ανάπτυξης.

«Στο πεδίο δοκιμών μας στο Nardò, δεσμευόμαστε να προωθούμε την τεχνολογία στο επόμενο επίπεδο—ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις αυξανόμενες απαιτήσεις της μελλοντικής μετακίνησης», λέει ο Peter Schäfer, Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche Engineering και Πρόεδρος της Επιτροπής Μετόχων του Τεχνικού Κέντρου Nardo. «Με το νέο δίκτυο 5G, το NTC προσφέρει τώρα στους πελάτες του μια ακόμη καλύτερη υποδομή για την ανάπτυξη και τη δοκιμή έξυπνων, αυτόνομων και συνδεδεμένων οχημάτων».

Η νέα υποδομή δικτύου κινητής τηλεφωνίας επιτρέπει την κάλυψη 4G και 5G σε όλο το κέντρο δοκιμών, το οποίο καταλαμβάνει έκταση πάνω από 700 εκτάρια στην περιοχή της Απουλίας και διαθέτει περισσότερες από 20 διαδρομές για δοκιμές υψηλής απόδοσης. Με τη λύση Vodafone Business 5G, το NTC στοχεύει να επιτρέψει στους πελάτες του να αναπτύξουν αποτελεσματικά και να επικυρώσουν ένα ευρύ φάσμα μελλοντικών εφαρμογών κρίσιμων για τις επιχειρήσεις, όπως νέα συνδεσιμότητα, όχημα προς υποδομή, όχημα προς όχημα, καθώς και εξαιρετικά αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης και αυτοοδηγούμενα οχήματα.

Το νέο δίκτυο σηματοδοτεί ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο στη μελλοντική ανάπτυξη του κέντρου δοκιμών. Από την εξαγορά της NTC από την Porsche το 2012, πραγματοποιούνται συνεχείς επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό και την τεχνολογική αναβάθμιση του πεδίου δοκιμών. Εκτός από τις επενδύσεις σε εργαστήρια, συστήματα ασφαλείας και άλλες πίστες, η περίφημη κυκλική διαδρομή 12,6 χιλιομέτρων, με διάμετρο τεσσάρων χιλιομέτρων, ανακαινίστηκε πλήρως το 2019—συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης καλωδίων οπτικών ινών για γρήγορη μετάδοση δεδομένων και κατάλληλη οδική σήμανση προς αυτοματοποιημένη επικύρωση οδήγησης. Το νέο δίκτυο 5G το NTC αποτελεί μέρος ευρύτερων πρωτοβουλιών συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου Porsche και της Vodafone που, τον Αύγουστο του 2021, οδήγησαν στην ανάπτυξη ενός αυτόνομου δικτύου 5G στο Κέντρο Ανάπτυξης Porsche στο Weissach της Γερμανίας.

Προηγούμενο άρθροΤο εσωτερικό του Audi activesphere concept
Επόμενο άρθροALD: Αύξηση κεφαλαίου – αλλαγή Διοικούσας Επιτροπής