Στον δρόμο προς την απόκτηση της LeasePlan, η ALD Automotive ολοκλήρωσε με επιτυχία την αύξηση κεφαλαίου της και προχώρησε σε αλλαγή Διοικούσας Επιτροπής.

Η ALD ανακοίνωσε την απόφαση του Gilles Bellemère να αφήσει τη θέση του Αναπληρωτή CEO της εταιρείας, από τις 31 Δεκεμβρίου 2022, προκειμένου να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του CEO της μεγαλύτερης θυγατρικής του Ομίλου, ALD Automotive France, επιπλέον της άμεσης εποπτείας των ALD Automotive Μαρόκου και Αλγερίας. Θα παραμείνει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ALD.

Όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά της LeasePlan, το πρώτο τρίμηνο του 2023, θα ανακοινωθεί νέα κατανομή αρμοδιοτήτων και διακυβέρνησης της ενοποιημένης εταιρείας.

Ο CEO, Tim Albertsen, σχολίασε: «Η εξαγορά της LeasePlan αντιπροσωπεύει σημαντική αλλαγή και προτεραιότητά μας μετά την ολοκλήρωση θα είναι η αποτελεσματική εκτέλεση του σχεδίου ένταξης για τη δημιουργία ενός κορυφαίου παγκόσμιου παράγοντα βιώσιμης κινητικότητας. Καθώς η ALD Automotive France συνιστά την μεγαλύτερη θυγατρική του Ομίλου, η προσαρμογή της διακυβέρνησής μας θα επιτρέψει στον Gilles Bellemère να επικεντρωθεί απόλυτα στις προετοιμασίες ολοκλήρωσης με τη LeasePlan Γαλλίας για επιτυχή στρατηγική ανάπτυξη και συνέργειες στους επόμενους μήνες. Ο Gilles Bellemère θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διακυβέρνηση της ALD, ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής».

Ο Gilles Bellemère εκτελεί καθήκοντα Αναπληρωτή CEO της Εταιρείας από το 2017. Εκτός από τον ρόλο του αυτό, ο Gilles Bellemère ανέλαβε CEO της ALD Automotive France το 2019. Δραστηριοποιήθηκε επίσης στον Όμιλο, στην ALD Automotive France, μεταξύ 2001 και 2013, αρχικά ως Operations Director (μέχρι το 2006) και στη συνέχεια ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής. Μεταξύ 2014 και 2017, ανέλαβε Περιφερειακός Διευθυντής του Τμήματος Λιανικής Τραπεζικής της Societe Generale, στην οποία είχε διάφορες θέσεις μεταξύ 1987 και 2001.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Paris Dauphine και μεταπτυχιακού στο Εξωτερικό Εμπόριο του Πανεπιστημίου Paris Panthéon Sorbonne.

Ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου

Η ALD ολοκλήρωσε με επιτυχία την αύξηση κεφαλαίου της ύψους 1,2 δισ. ευρώ, που ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα. Η περίοδος εγγραφής για τις νέες μετοχές διήρκεσε από τις 2 έως τις 13 Δεκεμβρίου και ήταν διαθέσιμες μόνο στη Γαλλία. Εκδόθηκαν περισσότερες από 161,6 εκατ. νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,5 ευρώ η καθεμία, με τιμή διάθεσης 7,5 ευρώ.

Έτσι, το μετοχικό κεφάλαιο της ALD (και το μερίδιο των δικαιωμάτων ψήφου) κατανέμεται ως εξής:

  • Société Générale: 75,9% (περίπου 429,7 εκατ. μετοχές)
  • Ίδιες μετοχές: 0,2% (περίπου 1,2 εκατ. μετοχές)
  • Ελεύθερης διασποράς: 23,9% (περίπου 135 εκατ. μετοχές).

Φωτογραφίες: ALD Automotive

Προηγούμενο άρθροPorsche – Vodafone: συνεργασία για υποδομή 5G
Επόμενο άρθροRenault Group: ιδρύεται η Mobilize Lease&Co