Η Nissan Motor Co Ltd σκοπεύει να πουλήσει την επιχείρησή της διανομής εξαρτημάτων αυτοκινήτων και υλικών Nissan Trading Co, με μια συμφωνία που μπορεί να εκτιμηθεί σε περίπου 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία πασχίζει να περιορίσει το μέγεθός της.

Η Nissan ζήτησε προσφορές από ιδιωτικές εταιρείες μετοχικού κεφαλαίου και εμπορίας για το σύνολο της Nissan Trading Co και θα επιλεγεί ένας αγοραστής μέχρι τον Οκτώβριο, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1978 ως θυγατρική που ανήκει εξ ολοκλήρου στην Nissan Motor Co., Ltd. και αναπτύχθηκε ως εμπορική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την εμπορία και το supply chain management των εξαρτημάτων αυτοκινήτων, πρώτων υλών, εξοπλισμού και μηχανημάτων, και των οχημάτων.

Η διαδικασία πώλησης της μονάδας βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχουν ακόμα επιτευχθεί συμφωνίες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Στο γράφημα, οι πωλήσεις της εταιρείας την τελευταία τριετία και η κατανομή τους το 2018, όπως αναφέρονται από την ίδια.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Fiat πρέπει να πληρώσει 30 εκατ. ευρώ φόρους στο Λουξεμβούργο
Επόμενο άρθροTransport & Environment: 51 εκατ. βρώμικα ντίζελ κυκλοφορούν στην ΕΕ