Ο αριθμός των βρώμικων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων και van[i] στους ευρωπαϊκούς δρόμους ανέρχεται σε 51 εκατομμύρια σύμφωνα με νέα έκθεση της Transport & Environment. Η ανάλυση δείχνει αύξηση κατά 18% τους τελευταίους 12 μήνες και κατά 74% από το 2016.

Οι υπολογισμοί της Transport & Environment, οι οποίοι βασίζονται στις πωλήσεις οχημάτων από το 2008, καθώς και σε νέα πραγματικά στοιχεία εκπομπών ρύπων, δείχνουν ότι οι πωλήσεις πωλούν βρώμικων ντίζελ συνεχίζονται. Σχεδόν το ένα πέμπτο αυτών των ρυπογόνων αυτοκινήτων και van κυκλοφορούν στη Γερμανία (9,9 εκατομμύρια), στη Γαλλία (9,8 εκατομμύρια) και το Ηνωμένο Βασίλειο (8,5 εκατομμύρια). Μαζί με την Ιταλία, την Ισπανία και το Βέλγιο, αυτές οι έξι χώρες αντιπροσωπεύουν το 81% του βρώμικου στόλου ντίζελ της ΕΕ. Στην Ελλάδα, η T&E υπολογίζει ότι κυκλοφορούν 228.000 τέτοια οχήματα.

Οι κινητήρες ντίζελ είναι η κύρια πηγή εκπομπών διοξειδίου του αζώτου (NO2). Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, η έκθεση στο NO2 προκάλεσε τον πρόωρο θάνατο περίπου 79.000 ανθρώπων σε 41 ευρωπαϊκές χώρες το 2015.

[i] Τα οχήματα ντίζελ Euro 5 και 6 με εκπομπές NOx τουλάχιστον δύο φορές πάνω από το όριο (δοκιμών NEDC) ή τουλάχιστον τρεις φορές πάνω από το όριο (για δεδομένα υπό πραγματικές συνθήκες).

Προηγούμενο άρθροΠωλείται η Nissan Trading Co;
Επόμενο άρθροΗ Hyundai ανέπτυξε πλευρικό κεντρικό αερόσακο