Novelis' aluminum sheet-intensive electric vehicle battery enclosure.

Η Novelis Inc. δημιούργησε το πρώτο περίβλημα μπαταρίας από έλασμα αλουμινίου για μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Το βάρος της μπαταρίας και η πυκνότητα ισχύος αποτελούν σημαντικούς παράγοντες σχεδιασμού όταν πρόκειται για ηλεκτρικά και υβριδικά-ηλεκτρικά οχήματα. Για να μειωθεί το βάρος της πλατφόρμας για τα ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς, η Novelis Inc., με έδρα την Ατλάντα των ΗΠΑ, χρησιμοποίησε την άμεση αναπληροφόρηση συνεργατών του κλάδου και των μηχανικών σχεδιασμού αυτοκινήτων για να αναπτύξει τον πρώτο χώρο τοποθέτησης μπαταρίας από έλασμα αλουμινίου.

Πέραν των ιδιοτήτων αντοχής του αλουμινίου στη διάβρωση, ο κλωβός είναι 50% ελαφρύτερος και σημαντικά φθηνότερος από τους αντίστοιχους χαλύβδινους συμβατικούς. Τα υλικά του είναι επίσης εύκολα ανακυκλώσιμα και έχουν καλύτερη θερμική αγωγιμότητα, που βοηθά στη διατήρηση της χαμηλής θερμοκρασίας των μπαταριών και αυξάνει τη διάρκεια ζωής τους, σε σύγκριση με τους κλωβούς από χάλυβα.

Σύμφωνα με την Novelis, ισοδυναμεί με την καλύτερη πυκνότητα ενέργειας στον κλάδο, αποδίδοντας περισσότερες από 160 watt-ώρες ανά κιλό, που είναι εξαιρετικά αποδοτικό για τους κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού (ΟΕΜs) και τους κατασκευαστές συστοιχιών μπαταριών κατηγορίας 1 (Tier 1).

Φωτογραφία: Novelis

Προηγούμενο άρθροΗ Toyota AI Ventures εγκαινιάζει νέο Fund 100 εκατ. δολαρίων
Επόμενο άρθροΗ BMW θα αγοράσει κοβάλτιο από την Αυστραλία και το Μαρόκο για μπαταρίες EV