Στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία Μπαταριών η Ελλάδα
Παραγωγή στοιχείων μπαταριών στο BMW Group Competence Center

Η BMW θα αγοράσει κοβάλτιο, ένα βασικό συστατικό για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων (EV), απευθείας από ορυχεία στην Αυστραλία και το Μαρόκο, ώστε να εξασφαλίσει πως οι προμήθειές της δεν παράγονται με παιδική εργασία, όπως δήλωσε στέλεχος της εταιρείας.

Η ανακοίνωση, που αφορά τις πρακτικές εταιρικής υπευθυνότητας της BMW, ακολούθησε την πρωτοβουλία του London Metal Exchange (LME), βάσει της οποίας μπορούν να απαγορευτούν ή να διαγραφούν οι μάρκες που δεν προμηθεύονται με υπεύθυνο τρόπο από το 2022, ώστε να εξαληφθεί πλέον η παιδική εργασία και η διαφθορά.

Ο Andreas Wendt, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, αρμόδιος για τις προμήθειες, δήλωσε σε ενημέρωση στο Παρίσι πως η νέα προμήθεια κοβαλτίου θα χρησιμοποιηθεί για την επόμενη γενιά των EVs, το 2020.

Εκπρόσωπος της εταιρείας εξόρυξης και εμπορίας Glencore δήλωσε στο Reuters πως η εταιρεία του θα προμηθεύσει την BMW με κοβάλτιο από το αυστραλιανό ορυχείο Murrin Murrin, το οποίο πέρυσι παρήγαγε 2.900 τόνους.

Τα μεγαλύτερα γνωστά αποθέματα κοβαλτίου στον κόσμο βρίσκονται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου το ακατέργαστο συστατικό εξορύσσεται συχνά από μικρές, βιοτεχνικές δραστηριότητες και οι αλυσίδες εφοδιασμού δεν παρακολουθούνται αυστηρά.

Η BMW είχε ανακοινώσει πέρυσι πως διερευνά τρόπους βελτίωσης των συνθηκών εργασίας για την εξόρυξη κοβαλτίου στο Κονγκό, μέσω ενός πιλοτικού σχεδίου.

Προηγούμενο άρθροΠερίβλημα μπαταρίας από έλασμα αλουμινίου από τη Novelis
Επόμενο άρθροAξιολόγηση προϋπολογισμών κινητικότητας με πιλοτικό πρόγραμμα της SIXT