Η Toyota AI Ventures (TAIV), που εδρεύει στην Silicon Valley, ανακοίνωσε τη δημιουργία του Fund II. Πρόκειται για ένα νέο επιχειρηματικό κεφάλαιο 100 εκατ. δολαρίων. Το Fund II θα επικεντρωθεί στην επένδυση σε νεοσύστατες επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ανατρεπτικές τεχνολογίες και επιχειρηματικά μοντέλα στις αγορές της αυτόνομης κινητικότητας και της ρομποτικής.

Με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Jim Adler, ο οποίος επίσης διατέλεσε εκτελεστικός σύμβουλος στο Ινστιτούτο Έρευνας της Toyota (TRI), η Toyota AI Ventures ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2017 ως θυγατρική της TRI. Σε λιγότερο από δύο χρόνια, η εταιρεία έχει επενδύσει σε ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο 19 νεοσύστατων επιχειρήσεων.

“Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πρέπει να συμμετάσχουν στο οικοσύστημα των startups για να παραμείνουν μπροστά στις ταχείες αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία”, δήλωσε ο Jim Adler, Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota AI Ventures. “Η επένδυση σε startups δημιουργεί μακροπρόθεσμες σχέσεις που βοηθούν τη Toyota να διερευνήσει τις τελευταίες καινοτομίες στην κινητικότητα”.

Η Toyota AI Ventures αναζητά startups, σε μια σειρά αγορών, που εφαρμόζουν τεχνολογίες AI (Τεχνητής Νοημοσύνης), δεδομένων και τεχνολογιών cloud για να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα και να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες στην αγορά. Οι υφιστάμενες επενδύσεις περιλαμβάνουν διαφορετικού τύπου εταιρείες, όπως οι:

  • Elementary Robotics Ανάπτυξη ρομποτικών πλατφορμών για την αυτοματοποίηση καθημερινών εργασιών
  • Intuition Robotics Δημιουργία κοινωνικών τεχνολογιών με τη χρήση γνωστικών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης
  • Joby Aviation Πρωτοποριακή υπηρεσία επιβατικών αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL)
  • May Mobility Προσφορά υπηρεσιών αυτόνομων επιβατικών λεωφορείων επιπέδου 4
  • Sea Machines Δημιουργία αυτόνομων συστημάτων ελέγχου και πλοήγησης για τη ναυτιλιακή βιομηχανία
Προηγούμενο άρθροH Tesla λέει πως το robotaxi θα είναι έτοιμο του χρόνου
Επόμενο άρθροΠερίβλημα μπαταρίας από έλασμα αλουμινίου από τη Novelis