Ολλανδία: 30 εκατ. ευρώ σε δίκτυο σταθμών φόρτισης EV

Η Ολλανδία επενδύει 30 εκατ. ευρώ σε ένα δίκτυο σταθμών φόρτισης για να συμβαδίσει με την αυξανόμενη δημοτικότητα των EV στη χώρα. Μια αναγκαία επένδυση, καθώς οι επιδοτήσεις EV γι’ αυτό το έτος έχουν ήδη εξαντληθεί.

Το 2021, 213 νέοι φορτιστές θα πρέπει να εγκαθίστανται καθημερινά στην Ολλανδία, αριθμός που πρέπει να είναι έως 550 μέχρι το 2025. Εκπρόσωπος της Ολλανδικής Κυβέρνησης είπε ότι αυτή η επένδυση είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής οδήγησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλήρως.

Μέρος των νέων φορτιστών θα εγκατασταθεί σε χώρους στάθμευσης με έξυπνη φόρτιση, καθώς δεν είναι πάντα εφικτή η εγκατάσταση φορτιστών κατά μήκος των δρόμων ή σε κατοικημένες γειτονιές.

Η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα υπάρχουν 1,9 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα στην ολλανδία έως το 2030, απαιτώντας συνολικά 1,7 εκατ. σταθμούς φόρτισης. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 200.000 EV στους ολλανδικούς δρόμους και πάνω από 52.000 δημόσια και ημι-δημόσια σημεία φόρτισης.

Στις αρχές του έτους, η ολλανδική κυβέρνηση διέθεσε 10 εκατομμύρια ευρώ για την επιδότηση της πώλησης ηλεκτρικών οχημάτων. Στα μισά του έτους, αυτός ο προϋπολογισμός έχει ήδη εξαντληθεί. Υπάρχει ακόμη προϋπολογισμός ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά μεταχειρισμένων EV, αλλά οι γνώστες του κλάδου παροτρύνουν την κυβέρνηση να αυξήσει τον προϋπολογισμό για τα νέα EV.

Φωτογραφία: Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο Άμστερνταμ (Shutterstock)

Προηγούμενο άρθρο40 χρόνια επαγγελματικά Renault TRAFIC και MASTER
Επόμενο άρθροΑλλαγή ηγεσίας στη Škoda AUTO, φεύγει ο Bernhard Maier