Ο Bernhard Maier παραιτείται από Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στις 31 Ιουλίου 2020 μετά από σχεδόν πέντε χρόνια στην ηγεσία της Škoda AUTO, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο διάδοχός του θα εκλεγεί σύμφωνα με την τσεχική νομοθεσία και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της Škoda AUTO τον Αύγουστο του 2020.

Ο Bernhard Maier ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1984 στη Nixdorf Computer AG. Από το 1988 έως το 2001, ο κ. Maier κατείχε διάφορες διοικητικές θέσεις στην BMW AG στη Γερμανία και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, ήταν project manager για τη διεθνή στρατηγική μάρκας. Το 2001, ανέλαβε την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Porsche Deutschland GmbH, και το 2010 διορίστηκε Μέλος του ΔΣ για τις Πωλήσεις και το Μάρκετινγκ στη Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG. Σε αυτόν τον ρόλο, ο Bernhard Maier εκσυγχρόνισε ριζικά την οργάνωση εμπορίας και πωλήσεων. Υπό την ηγεσία του, η διεθνής οργάνωση εμπορίας επεκτάθηκε σημαντικά και οι πωλήσεις τριπλασιάστηκαν παγκοσμίως. Τον Νοέμβριο του 2015, ο Bernhard Maier διορίστηκε Πρόεδρος του ΔΣ της Škoda AUTO a.s. Βασικές πτυχές του αναπροσανατολισμού της εταιρείας στο πλαίσιο της Στρατηγικής 2025+ ήταν οι τομείς της ηλεκτροκινητικότητας, της ψηφιοποίησης και της συνδεσιμότητας, των νέων υπηρεσιών κινητικότητας και της εφαρμογής μιας ευρείας βάσης καμπάνιας προϊόντων για τη μάρκα. Υπό την ηγεσία του Bernhard Maier, η Škoda παρουσίασε νέα, σημαντικά μοντέλα όπως τα KODIAQ, KAROQ, KAMIQ και SCALA, ανέπτυξε το ENYAQ iV, το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε καθαρά ως ηλεκτρικό όχημα. Ακόμα, αύξησε τις πωλήσεις σε περίπου 1,3 εκατομμύρια οχήματα το χρόνο και επιτυγχάνοντας ρεκόρ τόσο στις πωλήσεις όσο και στα λειτουργικά κέρδη.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Volkswagen Group και Πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου Škoda AUTO, Herbert Diess ευχαρίστησε τον Bernhard Maier για την εξαιρετική του επίδοση στον όμιλο Volkswagen και πιο πρόσφατα για τη μάρκα Škoda: “Ο Bernhard Maier είναι ένας από τους πιο έμπειρους managers της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Volkswagen Group. Στο ρόλο του ως Προέδρου του ΔΣ της Škoda AUTO, έχει συμβάλει εξαιρετικά στην ενίσχυση του προφίλ της μάρκας. Τα χρόνια του στη Škoda είναι από τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία των 125 ετών της εταιρείας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Bernhard Maier γι’ αυτές τις σχεδόν δύο ιδιαίτερα επιτυχημένες δεκαετίες , πρώτα στην Porsche και μετά στην Škoda”.

Ο Thomas Schaefer, επικεφαλής των δραστηριοτήτων του Ομίλου VW στη Νότια Αφρική, είναι πιθανός υποψήφιος για τη διαδοχή του κ. Maier, όπως ανέφερε η Automobilwoche, επικαλούμενη πηγές της εταιρείας. Ο 50χρονος Τ. Schaefer ξεκίνησε την καριέρα του στην Daimler και μετακινήθηκε στην VW το 2012.

Ένας ακόμα υποψήφιος είναι ο Martin Jahn, επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ στην κοινοπραξία FAW-VW στην Κίνα. Ο M. Jahn ήταν υπουργός Οικονομίας της Τσεχίας πριν ενταχθεί στην VW το 2006.

Προηγούμενο άρθροΟλλανδία: 30 εκατ. ευρώ σε δίκτυο σταθμών φόρτισης EV
Επόμενο άρθροVolvo Penta, ηλεκτρικός κινητήρας για το πυροσβεστικό Rosenbauer