Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της Volvo Penta “αλλάζει το παιχνίδι” για το πυροσβεστικό όχημα του μέλλοντος, που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Rosenbauer.

Η Volvo Penta ανέπτυξε ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για το πρωτοποριακό πυροσβεστικό όχημα Rosenbauer, κατασκευαστής πυροσβεστικών οχημάτων, επιτρέποντας μια νέα καινοτόμο λύση με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων και σημαντικά μειωμένα επίπεδα θορύβου. Το φορτηγό – με την ονομασία “Revolutionary Technology” (RT) – επί του παρόντος υποβάλλεται σε εντατικές δοκιμές και σύντομα θα ξεκινήσει πραγματικές δοκιμές πελατών με πυροσβεστικές υπηρεσίες στο Βερολίνο, το Άμστερνταμ και το Ντουμπάι.

Η Volvo Penta συνεργάζεται με τον μακροχρόνιο πελάτη της Rosenbauer για την ανάπτυξη ηλεκτρικής κίνησης για την πλατφόρμα και τη βιομηχανική έκδοση του Concept Fire Truck (CFT) της εταιρείας, γνωστή ως «Revolutionary Technology» (RT). Απομακρυνόμενες από τις συμβατικές ιδέες των επαγγελματικών οχημάτων και αναπτύσσοντας μια ηλεκτρική λύση για το σύστημα μετάδοσης κίνησης του φορτηγού, οι Volvo Penta και Rosenbauer εισήγαγαν μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική οχημάτων, που φαίνεται έτοιμο να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία πυροσβεστικών υπηρεσιών και να προσφέρει οφέλη όπως μηδενικές εκπομπές καυσαερίων και σημαντικά μειωμένο επίπεδο θορύβου. Με το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, το πυροσβεστικό όχημα διαθέτει εξαιρετική εργονομία, λειτουργικότητα και ασφάλεια, καθώς και υψηλούς όγκους φόρτωσης, συμπαγείς διαστάσεις και μοναδική ευελιξία. Το RT υποβάλλεται επί του παρόντος σε εντατικές δοκιμές και σύντομα θα περάσει το επόμενο σημαντικό ορόσημο του, όταν εισέλθει αργότερα φέτος σε πραγματικές δοκιμές πελατών.

“Μετά από πολλά χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με τη Rosenbauer, είμαστε υπερήφανοι που πρωτοπορούμε σε ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης και συνεργαζόμαστε σε αυτό το επαναστατικό έργο”, λέει ο Paul Jansson, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Penta. “Η στενή συνεργασία μας και η βαθιά κατανόηση των αναγκών των πελατών μάς καθοδήγησαν στην ανάπτυξη του ηλεκτρικού κινητήρα για το νέο πυροσβεστικό όχημα. Η έναρξη των δοκιμών πελατών μας προσφέρει  αυτό που οι ομάδες μας κατάφεραν να επιτύχουν από κοινού. Αυτή είναι η πρώτη μας βιομηχανική συνεργασία μεταξύ κατασκευαστών στον τομέα της ηλεκτροκινητικότητας και είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας προϊόντων του μέλλοντος”.

Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης προσφέρει εξαιρετική απόδοση

Το νέο πυροσβεστικό όχημα στοχεύει να ανταποκριθεί σε παγκόσμια μεγα-τάσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, η δημογραφική αλλαγή και η αστικοποίηση – και ο αντίκτυπός τους στην εργασία των πυροσβεστικών υπηρεσιών. Οι πυροσβέστες που ανταποκρίνονται σε μια κλήση χρειάζονται ένα όχημα ικανό για υψηλή ταχύτητα, γρήγορη επιτάχυνση, σκληρό φρενάρισμα και ευελιξία. Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της RT, σε συνδυασμό με ανεξάρτητη ανάρτηση και ένα υδροπνευματικό πλαίσιο, προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και εξαιρετική οδηγική απόδοση.

Το φορτηγό RT της Volvo Penta θα βοηθήσει τις πυροσβεστικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο να μειώσουν το κόστος των καυσίμων τους και να βελτιώσουν την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα. Κάθε άξονας του φορτηγού τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα και το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας επιτρέπει μια ηλεκτροκίνητη διαδρομή με άφθονο χρόνο για λειτουργία στο χώρο διάσωσης. Επιπλέον, το νέο ηλεκτροκίνητο φορτηγό διαθέτει εφεδρικό κινητήρα ντίζελ σε περίπτωση που η διαδρομή ή η λειτουργία διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο.

“Οι ομάδες της Volvo Penta και της Rosenbauer συνεργάζονται στενά για να σχεδιάσουν μια προσαρμοσμένη λύση που επιτρέπει στο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα να κάνει τη δουλειά του με πιο ασφαλή, αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο από ένα συμβατικό όχημα”, λέει ο Dieter Siegel, Διευθύνων Σύμβουλος της Rosenbauer International. “Μαζί, δημιουργήσαμε το πιο επαναστατικό και προοδευτικό όχημα στη βιομηχανία πυροσβεστικών υπηρεσιών. Συνεργαζόμαστε με τη Volvo Penta για πολλά χρόνια, είναι οι ειδικοί σε αυτόν τον τομέα και κατανοούν πραγματικά τις ανάγκες μας”.

Αποδεδειγμένη τεχνολογία Volvo

Ως μέρος του Ομίλου Volvo, η Volvo Penta αξιοποίησε αποδεδειγμένη τεχνολογία και ικανότητα από τη Volvo Trucks και τη Volvo Buses και την προσαρμόζει ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις απόδοσης μιας εφαρμογής πυροσβεστικής υπηρεσίας. Πρόκειται για σημαντικό επίτευγμα, δεδομένου ότι το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι η καρδιά του ηλεκτρικού οχήματος. Το αποτέλεσμα είναι μια αποδεδειγμένη τεχνολογική λύση της Volvo Group που είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες της Rosenbauer.

“Στη Volvo Penta, βλέπουμε τους εαυτούς μας ως συνεργάτες, όχι προμηθευτές των πελατών μας κατασκευαστών – οπότε η συνεργασία με τη Rosenbauer με αυτόν τον τρόπο δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για εμάς”, καταλήγει ο Björn Ingemanson, π. Πρόεδρος της Volvo Penta. “Θέλουμε να γίνουμε παγκοσμίως πρωτοπόροι σε βιώσιμες λύσεις ενέργειας και να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να στραφούν στο μέλλον ικανοποιώντας τις αυξημένες απαιτήσεις για καθαρότερες, πιο ήσυχες και πιο αποτελεσματικές λύσεις ισχύος. Αυτό το έργο επιδεικνύει ένα σημαντικό βήμα σε αυτό το ταξίδι”.

Προηγούμενο άρθροΑλλαγή ηγεσίας στη Škoda AUTO, φεύγει ο Bernhard Maier
Επόμενο άρθροΗ BMW θα προσφέρει προαιρετικό συνδρομητικό μοντέλο