Στην αρχή του τρέχοντος έτους ο Mathijs van der Goot διορίστηκε παγκόσμιος ηγέτης ηλεκτρικών οχημάτων στη LeasePlan. Ο Mathijs van der Goot εργαζόταν τα τελευταία χρόνια ως σύμβουλος της LeasePlan International, παρέχοντας ιδέες και συμβουλές στους παγκόσμιους πελάτες της εταιρείας.

Έχει συνεργαστεί με μια μεγάλη ποικιλία επιχειρήσεων-πελατών σε πολλά θέματα, όπως συμβουλές πολιτικής αυτοκινήτων, συγκριτική αξιολόγηση, εξοικονόμηση κόστους και μελέτες σχετικά με το CO2.

Ο κ. van der Goot απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Πληροφοριών και ξεκίνησε την καριέρα του σε ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο πλαίσιο διαφόρων μεγάλων διεθνών εταιρειών. Πριν από την ένταξή του στην LeasePlan, εργάστηκε ως σύμβουλος διοίκησης στον τομέα των στρατηγικών πόρων και προμηθειών. Το Fleet Europe του απηύθυνε τρεις ερωτήσεις σχετικά με τη νέα του θέση.

Τι συνεπάγεται η νέα σας θέση και ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2019;

Στο νέο μου ρόλο στηρίζω την ηγετική θέση της LeasePlan στην ηλεκτρική κινητικότητα, διαμορφώνοντας και υλοποιώντας την στρατηγική EV, μέσα στον οργανισμό. Αυτό συνεπάγεται την ενοποίηση των επιχειρηματικών λειτουργιών που οδηγούν σε ηλεκτρικά οχήματα, τη συνεργασία με τους πελάτες και τη διαμόρφωση της πρότασης φόρτισης της LeasePlan.

Γιατί δημιούργησε αυτή τη θέση η LeasePlan;

Ως εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης με 1,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα στο δρόμο, έχουμε την ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προχωρήσουμε σε μια αγορά μεταφορών με μηδενικές εκπομπές και να αντιμετωπίσουμε την αλλαγή του κλίματος. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία υγιέστερου περιβάλλοντος στις πόλεις, προωθώντας καθαρότερα οχήματα με χαμηλές εκπομπές ρύπων και την απαραίτητη υποδομή για να καταστήσουμε αυτά τα αυτοκίνητα μια βιώσιμη επιλογή για τους πελάτες μας. Έχουμε θέσει ως στόχο την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών από το σύνολο του στόλου μας μέχρι το 2030 και οι πελάτες μας ζητούν όλο και περισσότερο ηλεκτρικά οχήματα ως μέρος του συνολικού στόλου και των στρατηγικών βιωσιμότητας. Με αυτό το ρόλο έχουμε σαφή στρατηγική εστίαση στην επίτευξη αυτών των στόχων. Μαζί μπορούμε να έχουμε σημαντικό αντίκτυπο.

Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η ηλεκτρονική κινητικότητα τα επόμενα χρόνια;

Αναμένουμε να υπάρξει συνολική ετήσια αύξηση 40% -60% των EV στο στόλο μας για τα επόμενα χρόνια και ως εκ τούτου πρέπει να προσφέρουμε τις σωστές λύσεις για τους πελάτες μας ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολο για εκείνους να κάνουν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Οι πελάτες μας ζητούν μια ολοκληρωμένη λύση “πλήρους πακέτου” – που να περιλαμβάνει τόσο τα αυτοκίνητα όσο και την υποδομή φόρτισης.

Ενώ ο ρυθμός και η ωριμότητα της υιοθέτησης της ηλεκτρικών αυτοκινήτων διαφέρει από αγορά σε αγορά, ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να “think big, start small and go electric – σκέπτονται σε μεγάλη κλίμακα και να ξεκινήσουν από τη μικρή για να πάνε στην ηλεκτροκίνηση”.

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκές πόλεις ενισχύουν τα μέτρα κατά των αυτοκινήτων
Επόμενο άρθροACEA και CAAM δεσμεύονται για στενότερη συνεργασία