Η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων της Nissan Motor Co. Ltd. επέλεξε τον Hideyuki Sakamoto ως υποψήφιο για το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, μετά την αποδοχή της παραίτησης του νυν Vice-COO, Jun Seki.

Ο Hideyuki Sakamoto, ο οποίος ως διευθυντικό στέλεχος και executive vice president της Nissan είναι υπεύθυνος Παραγωγής και Λειτουργιών SCM (Supply Chain Management) και προηγουμένως, ως executive vice president ήταν υπεύθυνος του Product Engineering, διαθέτει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στους τομείς τεχνολογίας και παραγωγής της εταιρείας. Η επιτροπή θεωρεί πως ο κ. Sakamoto διαθέτει όλα τα προσόντα ως διευθυντικό στέλεχος της Nissan. Η συνδρομή της εμπεριστατωμένης και ευρείας γνώσης του στα θέματα διαδικασιών παραγωγής και μηχανικής προϊόντων της Nissan – μιας σημαντικής πηγής δύναμης της εταιρείας – θα ενισχύσει τη νέα περίοδο δραστηριότητας της Nissan και θα προσφέρει περαιτέρω σταθερότητα στη νέα ομάδα διοίκησης.

Μόλις πρόσφατα, στις 25 Δεκεμβρίου, ο Jun Seki, μέλος του ΔΣ και Vice COO, ενημέρωσε την εταιρεία για την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του. Παρόλο που η Nissan ξεκίνησε τη νέα περίοδο διοίκησής της με Representative Executive Officer, Πρόεδρο και CEO τον Makoto Uchida από την 1η Δεκεμβρίου 2019, η εταιρεία αποφάσισε να δεχθεί την παραίτηση του κ. Seki.

Η Nissan ακολουθεί πορεία ανάκτησης της εμπιστοσύνης, της αποκατάστασης της αποδοτικότητας και του επιχειρηματικού της μετασχηματισμού.

Η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων ανακοίνωσε την επιλογή της σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας στις 27 Δεκεμβρίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να συμπεριληφθούν οι προτάσεις της Επιτροπής στην πρόσκληση της έκτακτης συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2020.

Ο CEO της Nissan, Makoto Uchida, δήλωσε: “Η Nissan βρίσκεται σε σταθερή πορεία για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης, την αποκατάσταση της αποδοτικότητας και του επιχειρηματικού της μετασχηματισμού και ήδη σημειώνεται πρόοδος. Στο πλαίσιο της νέας διοίκησης, η Nissan θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στους βασικούς τομείς που παραμένουν σε ύψιστη προτεραιότητα. Τα επόμενα βήματα είναι σαφή. Τα επικεφαλής στελέχη των επιμέρους δραστηριοτήτων και διαδικασιών και εγώ θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων και έργων που θα διεξαχθούν από κοινού με τον COO Ashwani Gupta, το υποψήφιο μέλος του ΔΣ, Hideyuki Sakamoto και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής”.

Προηγούμενο άρθροΧρηματοδότηση ύψους 1,3 δισ. δολαρίων για την Rivian
Επόμενο άρθροΕξαγορές και συγχωνεύσεις του 2019