Η startup ηλεκτρικών οχημάτων Rivian ολοκλήρωσε μια επενδυτική καμπάνια ύψους 1,3 δισ. δολαρίων. Η χρηματοδότηση πραγματοποιήθηκε από αμοιβαία κεφάλαια και εταιρείες διαχείρισης υπό την T. Rowe Price Associates, Inc.

Στο πρόγραμμα, πέραν της T. Rowe Price,  συμμετείχαν επίσης η Amazon, η Ford Motor Company και αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται η BlackRock.

Η καμπάνια αυτή είναι η τέταρτη φέτος για την Rivian και κατατάσσει την εταιρεία, που εδρεύει στο Plymouth του Μίτσιγκαν, σε μια από τις καλύτερα χρηματοδοτούμενες μιας αγοράς EV, στην οποία επικρατεί η Tesla.

Τον Φεβρουάριο, η Rivian ανακοίνωσε μια καμπάνια χρηματοδότησης ύψους 700 εκατ. δολαρίων της οποίας ηγήθηκε η Amazon. Τον Απρίλιο ανακοίνωσε πως η Ford Motor Company επένδυσε 500 εκατ. δολάρια και ότι οι εταιρείες θα συνεργάζονταν σε ένα πρόγραμμα οχημάτων χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της Rivian. Τον Σεπτέμβριο, η Cox Automotive ανακοίνωσε επένδυση ύψους 350 εκατ. δολαρίων στην Rivian, με επιπλέον σχέδια συνεργασίας στην εφοδιαστική και τις υπηρεσίες. Εκτός από αυτές τις επενδύσεις, στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Rivian ανακοίνωσε συνεργασία με την Amazon για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού οχήματος διανομών που χρησιμοποιεί την τεχνολογία πλατφόρμας της Rivian και πως παραγγέλθηκαν 100.000 τέτοια βαν, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2021.

“Η επένδυση αυτή αποδεικνύει εμπιστοσύνη στην ομάδα, τα προϊόντα, την τεχνολογία και τη στρατηγική μας – είμαστε ενθουσιασμένοι από την υποστήριξη τέτοιων ισχυρών μετόχων”, δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Rivian, RJ Scaringe.

Ξεκινώντας από το μηδέν, η Rivian ανέπτυξε τα οχήματά της με τολμηρές σχεδιαστικές και μηχανολογικές επιλογές. Τα αρχικά προϊόντα της εταιρείας, τα R1T και R1S, διαθέτουν πάνω από 400 μίλια εμβέλειας παρέχοντας απαράμιλλο συνδυασμό απόδοσης, ικανότητας εκτός δρόμου και χρησιμότητας. Αυτά τα οχήματα χρησιμοποιούν την ευέλικτη πλατφόρμα της εταιρείας και θα παραχθούν στο εργοστάσιο της Rivian στο Normal, Ill, ενώ οι παραδόσεις αναμένεται να αρχίσουν στα τέλη του 2020.

Δεν προστέθηκαν νέες έδρες στο διοικητικό συμβούλιο και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την επένδυση.

Η Rivian διαθέτει εγκαταστάσεις στο Πλίμουθ του Μίτσιγκαν, στο San Jose, Calif ., στο Irvine, Καλιφόρνια, στο Βανκούβερ, Καναδά και στο Surrey, Αγγλία, καθώς και ένα εργοστάσιο κατασκευής 2,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδών στο Normal, Ill. Η Rivian θα λανσάρει τα προϊόντα της στις ΗΠΑ στα τέλη του 2020 και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές από το 2021. Η εταιρεία δέχεται τώρα προπαραγγελίες για τα R1T και R1S.

Προηγούμενο άρθροBMW Group: Διπλασιάζει τα ηλεκτροκίνητα μέχρι τα τέλη του 2021
Επόμενο άρθροΟ Hideyuki Sakamoto υποψήφιος για το ΔΣ της Νissan