BMW Group and BMW Motorrad model range of electrified vehicles

Σε ένα εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα στους δρόμους μέσα σε δύο χρόνια στοχεύει το BMW Group. Με αυτό τον τρόπο σκοπεύει να συμβάλει στην αποτελεσματική προστασία του κλίματος, όπως δήλωσε ο Oliver Zipse, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG.

Το BMW Group έχει παραδώσει ήδη πάνω από μισό εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα σε όλο τον κόσμο. “Μισό εκατομμύριο οχήματα είναι η καλύτερη απόδειξη: Με μία ευρεία γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων ικανοποιούμε άριστα τις ανάγκες των πελατών. Και τώρα, επιταχύνουμε σημαντικά αυτόν τον ρυθμό”, τόνισε ο κ. Zipse.

Ολοκληρωμένη προϊοντική στρατηγική για τα ηλεκτροκίνητα

Μέσα στο 2020 η BMW X3 θα γίνει το πρώτο όχημα του BMW Group που θα διατίθεται με τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις συστημάτων κίνησης: αποδοτικά diesel, βενζίνης, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά. Η μεγαλύτερη αγορά για το αμιγώς ηλεκτρικό BMW iX3 είναι η Κίνα, όπου θα κατασκευάζεται και για την παγκόσμια αγορά. Το BMW iX3 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα επωφεληθεί από την επαναστατική 5η γενιά των, ιδιαίτερα αποδοτικών, ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης της BMW, τα οποία πετυχαίνουν μία νέα ισορροπία μεταξύ αυτονομίας και μεγέθους μπαταρίας. Το μυστικό βρίσκεται στη βελτίωση της απόδοσης του συστήματος κίνησης.

Η τεχνολογική ναυαρχίδα, το BMW iNEXT, που επίσης θα διατίθεται από το 2021, θα συνδυάζει ηλεκτροκίνηση με υψηλού βαθμού αυτόνομη οδήγηση. Το πλήρως ηλεκτρικό BMW iNEXT θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής στο Dingolfing με τα οχήματα που έχουν θερμικούς κινητήρες και plug-in υβριδικούς.

Το 2021 θα ακολουθήσει το BMW i4, ένα αμιγώς ηλεκτρικό Gran Coupé στην πολυτελή μεσαία κατηγορία, με ισχυρή συναισθηματική απήχηση. Το BMW i4 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Μονάχου.

Ως ένα οραματικό όχημα με στοιχεία τεχνολογικής ναυαρχίδας και με επιτυχημένες πωλήσεις από το 2013 που λανσαρίστηκε, το BMW i3 έχει αποκτήσει το κύρος ενός ειδώλου. Το BMW Group θα συνεχίσει την περαιτέρω εξέλιξη αυτού του οχήματος και σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγή του μέχρι το 2024. Πριν από λίγο καιρό, η ηλεκτροκίνητη γκάμα του BMW Group απέκτησε ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το MINI Electric. Το μοντέλο έχει καταγράψει 90.000 υποψήφιους πελάτες, που επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον της αγοράς για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό MINI.

Φιλόδοξοι στόχοι 

Το BMW Group διαθέτει 12 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην τρέχουσα γκάμα του. Η εταιρεία έχει διατυπώσει σαφείς στόχους για τις προσεχείς πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων της: ένα στα τέσσερα από τα οχήματα που θα πωλούνται στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτροκίνητο μέχρι το 2021. Ο αριθμός αυτός θα γίνει ένα στα τρία μέχρι το 2025, ενώ μέχρι το 2030 τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των πωλήσεων.

“Ήδη προσφέρουμε μία ηλεκτροκίνητη έκδοση για τις περισσότερες σειρές μας – από το  MINI μέχρι την BMW Σειρά 7. Οι πελάτες μας έχουν να επιλέξουν: Όχι μόνο το μοντέλο της προτίμησής τους αλλά και το σύστημα κίνησης που τους ταιριάζει καλύτερα. Αυτή η πολυσυλλεκτικότητα είναι που επιζητούν οι πελάτες και που μπορεί να ικανοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις ατομικές ανάγκες μετακίνησης”, δήλωσε ο Pieter Nota, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος πελατών, μαρκών και πωλήσεων. Η γκάμα μοντέλων του BMW Group προσφέρει υψηλής απόδοσης θερμικούς κινητήρες καθώς και σύγχρονα plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

 

 

Προηγούμενο άρθροΤο BMW i3 Urban Suite στην CES 2020
Επόμενο άρθροΧρηματοδότηση ύψους 1,3 δισ. δολαρίων για την Rivian