Ο επεξεργαστής Exynos Auto V9 της Samsung θα τροφοδοτήσει την πλατφόρμα επόμενης γενιάς του Infotainment συστήματος των οχημάτων της Audi. Την ανακοίνωση αυτή έκανε η Samsung Electronics Co., Ltd., παγκόσμια ηγετική εταιρεία προηγμένης τεχνολογίας ημιαγωγών. Ο Exynos Auto V9, έχει επιλεχθεί για να τροφοδοτήσει το σύστημα infotainment επόμενης γενιάς (IVI) της Audi, το οποίο αναμένεται μέχρι το 2021.  

Ο Exynos Auto V9 είναι ένας πανίσχυρος επεξεργαστής αυτοκίνησης σχεδιασμένος για προηγμένα συστήματα IVI που προβάλλουν περιεχόμενο σε πολλαπλές οθόνες, παρέχοντας πληροφορίες που συμβάλλουν σε μια ασφαλέστερη και πιο διασκεδαστική εμπειρία μέσα στο όχημα, τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες. Βασισμένο στην πρωτοποριακή τεχνολογία επεξεργασίας 8-νανομέτρων (nm), ο επεξεργαστής V9 περιέχει τους πιο σύγχρονους πυρήνες Cortex-A76 CPU της ARM, ARM Mali G76 GPU, premium HiFi 4 επεξεργαστή ψηφιακού σήματος ήχου (DSP), ευφυή μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU), καθώς και πυρήνα ασφαλείας σύμφωνο με τα standards του προτύπου ασφαλείας Automotive Safety Integrity Level (ASIL)-B. Ακόμη, ο επεξεργαστήςυποστηρίζει γρήγορη και αποδοτική δυναμική μνήμη τυχαίας προσπέλασης (DRAM) LPDDR4 και LPDDR5.

“Η Audi είναι περήφανη που παρουσιάζει τα πιο συναρπαστικά και πλέον ασφαλή αυτοκίνητα καθώς οραματίζεται την οδήγηση του αύριο”, δήλωσε ο Alfons Pfaller, επικεφαλής του Architecture & Platform Development E/E στην Audi. “Η Samsung έχει υπάρξει ένας πολύτιμος συνεργάτης τεχνολογίας κατά τα προηγούμενα έτη και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που ο Exynos Auto V9 θα τροφοδοτήσει την πλατφόρμα μας επόμενης γενιάς, η οποία θα διαμορφώσει το μέλλον της εμπειρίας infotainment μέσα στα οχήματα”.

“Η Samsung δεσμεύεται για την παραγωγή κορυφαίων επεξεργαστών αυτοκίνησης για ασφαλέστερη και πιο διασκεδαστική εμπειρία οδήγησης”, είπε ο Kenny Han, Αντιπρόεδρος του Device Solutions Division της Samsung Electronics. “Είμαστε ενθουσιασμένοι για την κυκλοφορία της νέας σειράς προϊόντων Exynos Auto, η οποία εγκαινιάζεται με τον Exynos Auto V9, που προσφέρει πανίσχυρη απόδοση επεξεργασίας στην επόμενη γενιά των συστημάτων infotainment εντός του οχήματος, και παράλληλα  πληρεί τις αυστηρές απαιτήσεις της βιομηχανίας για αξιοπιστία”.

Για να προσφέρει εξαιρετικά εντυπωσιακές εμπειρίες οδήγησης, ο Exynos Auto V9 υποστηρίζει μέχρι και έξι οθόνες και δώδεκα συνδέσεις με κάμερα για ποικίλο περιεχόμενο υποσυστημάτων σε premium συστήματα IVI. Ο επεξεργαστής V9 τροφοδοτείται από οκτώ πυρήνες Cortex-A76 για ταχύτητες μέχρι 2.1 gigahertz (GHz). Ο GPU ταξινομείται σε τρία διαφορετικά sets πυρήνων Mali G76 GPU που μπορούν να στηρίξουν παράλληλα και απρόσκοπτα πολλά συστήματα όπως το cluster display, η προβολή πληροφορίας στην κεντρική οθόνη (CID) και η ψυχαγωγία στις οθόνες των πίσω καθισμάτων (RSE). Για κορυφαία ποιότητα ήχου, το chip συνοδεύεται από τέσσερις HiFi 4 επεξεργαστές ήχου για απολαυστική εμπειρία με έντονους και ρεαλιστικούς ήχους.

Η λειτουργική ασφάλεια είναι ιδιαίτερα σημαντική στα εξαρτήματα αυτοκινήτου. Η ενσωματωμένη νησίδα ασφαλείας του Exynos Auto V9 επιτρέπει την προστασία των λειτουργιών του συστήματος σε πραγματικό χρόνο, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του ASIL-B. Επιπρόσθετα, ο V9 είναι εξοπλισμένος με NPU για μια ψηφιακή υπηρεσία εξυπηρέτησης που μπορεί να διαχειριστεί έξυπνα ένα ασφαλές και εξατομικευμένο περιβάλλον οδήγησης. Με απίστευτα γρήγορες λειτουργίες, η NPU μπορεί να επεξεργαστεί οπτικά και ηχητικά δεδομένα για χαρακτηριστικά όπως η αναγνώριση προσώπου, ομιλίας ή χειρονομίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Exynos της Samsung στη σχετική ιστοσελίδα.

Προηγούμενο άρθροΟι ταξινομήσεις οχημάτων leasing αυξήθηκαν 20% στην Ολλανδία
Επόμενο άρθροO Alain Van Groenendael αντικαθιστά τον Philippe Bismut ως CEO της Arval