Ο Dirk Voeste (αριστερά) αντικαθιστά τον Ralf Pfitzner (δεξιά)

Ο Dirk Voeste ανέλαβε νέος Chief Sustainability Officer του Volkswagen Group, με ισχύ από την 1η Απριλίου 2023 και θα αναφέρεται στον Gernot Döllner, Επικεφαλής Στρατηγικής και Γενικής Γραμματείας του Volkswagen Group.

Ο Dirk Voeste διαδέχεται τον Ralf Pfitzner, ο οποίος μετά από πέντε χρόνια στη θέση αυτή αποχωρεί από την εταιρεία μετά από δικό του αίτημα επιδιώκοντας νέες προκλήσεις. Ο Όμιλος ευθυγραμμίζει επίσης το ανεξάρτητο Συμβούλιο Βιωσιμότητας ανταποκρινόμενος στις νέες προκλήσεις στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του, ψηφιακού και βιωσιμότητας.

Ο CEO, Oliver Blume, δήλωσε: «Η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Αυτός είναι ο λόγος που προωθούμε συνεχώς τον μετασχηματισμό του Volkswagen Group και υιοθετούμε μια ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας, ενστερνιζόμενοι οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές πτυχές. Θέτουμε φιλόδοξους στόχους ESG σε όλες τις μάρκες και τα τμήματα μας στο πλαίσιο του σχεδίου μας 10 σημείων. Ο Ralf Pfitzner πέτυχε να βάλει το θέμα της βιωσιμότητας στην ατζέντα του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2018 και να το αναπροσαρμόσει στρατηγικά, για το οποίο τον ευχαριστώ ειλικρινά. Ως νέος Επικεφαλής Βιωσιμότητας, ο Dirk Voeste θα αξιοποιήσει την εκτεταμένη εμπειρία του για να ακολουθήσει τη φιλόδοξη στρατηγική μας, απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα και επίτευξης των στόχων ESG και να συνεχίσει να τους αναπτύσσει από κοινού με τις μάρκες. Πέραν αυτού, διευκρινίζουμε το επίκεντρο του Συμβουλίου Βιωσιμότητάς μας, καθιστώντας το πιο συμπαγές, πιο ευέλικτο και εστιασμένο αποκλειστικά στον βιώσιμο μετασχηματισμό της Volkswagen».

Ο τομέας Βιωσιμότητας είναι ένας από τους δέκα στρατηγικούς τομείς δράσης με τους οποίους το Volkswagen Group προχωρά δυναμικά υπό την ηγεσία του CEO Oliver Blume. Υποστηρικτής της στρατηγικής πρωτοβουλίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου είναι ο Manfred Döss -το μέλος του ΔΣ που είναι αρμόδιο για την Ακεραιότητα και τις Νομικές Υποθέσεις- ο οποίος θα διασφαλίσει την επιδίωξη των στόχων και των μέτρων για την επίτευξη τους, καθώς και την τακτική τους αξιολόγηση. Για το σκοπό αυτό, ο Dirk Voeste, θα αναδιαρθρώσει τον τομέα βιωσιμότητας διασφαλίζοντας τη διοίκησή του σε όλες τις μάρκες και τις περιοχές.

Ο Dirk Voeste έχει πολυετή εμπειρία στην εταιρική βιωσιμότητα. Η πιο πρόσφατη θέση του ήταν Ανώτερος Αντιπρόεδρος της BASF στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, των Ρυθμιστικών και των Δημοσίων Υποθέσεων. Προηγουμένως ήταν Αντιπρόεδρος του τμήματος Εταιρικής Αειφορίας της BASF. Σε αυτόν τον ρόλο, ο Dirk Voeste ανέπτυξε και εφάρμοσε την παγκόσμια στρατηγική βιωσιμότητας του ομίλου, από τον εντοπισμό κοινωνικών ζητημάτων και τάσεων για τη βιωσιμότητα έως τη δημιουργία στόχων και την εφαρμογή σε όλες τις μεγάλες δραστηριότητες και διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Αυτό περιλάμβανε διαχείριση χαρτοφυλακίου και αξιολόγηση επενδυτικών αποφάσεων σύμφωνα με τα κριτήρια βιωσιμότητας.

Προηγούμενο άρθροΗ πλατφόρμα μικροκινητικότητας Hop στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΕπιτυχημένη η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023