Η πλατφόρμα μικροκινητικότητας Hop στη Θεσσαλονίκη

Η Hop, η ταχέως αναπτυσσόμενη πλατφόρμα μικροκινητικότητας, ξεκινά τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη.

Η Hop, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στην ευρωπαϊκή αγορά το 2019, άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα τον Μάρτιο. Η εταιρεία, η οποία εισήλθε στην αγορά της μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη με τα ηλεκτρικά πατίνια της, θα ξεκινήσει σύντομα τις υπηρεσίες της για τη διευκόλυνση των αστικών μετακινήσεων στην Αθήνα και την Πάτρα.

Η Hop αναφέρει πως εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο με στόχο να κάνουν τις μεταφορές φιλικές προς το περιβάλλον σε διάφορες χώρες και ότι είναι ευτυχείς που ξεκινούν τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα, συγκεκριμένα ο Γεώργιος Καρράς, Διευθύνων Σύμβουλος της Hop Greece Technology, δήλωσε: “Στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας μας, προσπαθούμε να γίνουμε η πιο ισχυρή και βιώσιμη εταιρεία micro-mobility στην Ευρώπη, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές μας σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις”.

Νέος προορισμός, Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει γίνει ο νέος προορισμός της Hop, η οποία έχει επεκταθεί σε τρεις διαφορετικές χώρες και περισσότερες από 20 πόλεις μέσα σε τέσσερα χρόνια. Οι λύσεις της στοχεύουν στη διατήρηση της καινοτομίας και στη μείωση των εκπομπών ρύπων που προκαλούν οι μεταφορές στο περιβάλλον. Προσφέροντας κοινόχρηστα ηλεκτρικά πατίνια υψηλών προδιαγραφών για να συμβάλει ώστε οι πόλεις που είναι προσανατολισμένες στο αυτοκίνητο να γίνουν και πάλι προσανατολισμένες στον άνθρωπο, η εταιρεία, ως η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη πλατφόρμα μικροκινητικότητας στην Ευρώπη, παρείχε στους χρήστες στη Θεσσαλονίκη κοινόχρηστα ηλεκτρικά οχήματα που ξεχωρίζουν με την υψηλή τεχνολογία τους καθώς και την υψηλή οδηγική ασφάλεια και απόδοση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη για τον Μάρτιο του 2022, στην Ελλάδα πωλήθηκαν 50.000 ιδιωτικά σκούτερ. Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας σημαντικός πάροχος κινητικότητας διαμοιρασμού στη χώρα.

“Οι λύσεις micromobility αποτελούν ανάγκη για όλες τις πόλεις”

Τα στοιχεία του TomTom Traffic Index δείχνουν ότι η Αθήνα κατέχει την 25η θέση στην παγκόσμια κατάταξη κυκλοφοριακής συμφόρησης, ενώ στη Θεσσαλονίκη, ο χρόνος που δαπανάται ανά 10 χιλιόμετρα είναι 20 λεπτά, ο οποίος έχει αυξηθεί επιπλέον 20 δευτερόλεπτα το 2021.

Ο Γεώργιος Καρράς υπογράμμισε ότι η μικροκινητικότητα αποτελεί ανάγκη για όλες τις πόλεις, ανεξαρτήτως μεγέθους. Αναφέροντας ότι παρέχουν 24 ώρες το 24ωρο αδιάλειπτες υπηρεσίες με βάση το όραμα τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος και μια πολιτική προσανατολισμένη στη λύση, ο κ. Καρράς επισήμανε ότι πολλές χώρες δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί με ττην μικροκινητικότητα ή έχουν περιορισμένη πρόσβαση και πρόσθεσε: “Ωστόσο, πάνω από το 60% των μετακινήσεων με οχήματα στην πόλη πραγματοποιούνται για αποστάσεις 5 χιλιομέτρων ή λιγότερο. Αυτό αποκαλύπτει ότι οι μικρές, ελαφριές, κοινές και ασφαλείς λύσεις μικροκινητικότητας είναι απαραίτητες”.

Κατά τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στην ηλεκτροκίνηση, οι φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις μικροκινητικότητας ξεχωρίζουν μεταξύ των βιώσιμων επιλογών μεταφοράς. Επιδιώκοντας να συμβάλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στη μετάβαση στον ηλεκτρικό μετασχηματισμό των μεταφορών, η Hop στοχεύει να διευκολύνει τις αστικές μετακινήσεις και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής στις πόλεις, κάνοντας τα βιώσιμα και προσβάσιμα σκούτερ της ευρέως διαδεδομένα.

Προηγούμενο άρθροΤο σύστημα Plug-in Hybrid Q4 της Alfa Romeo
Επόμενο άρθροΟ Dirk Voeste στον τομέα Βιωσιμότητας της Volkwagen