Η Ferrari N.V. ανακοίνωσε τον διορισμό του Benedetto Vigna ως CEO, που προέρχεται από τον χώρο της μικροηλεκτρονικής, σηματοδοτώντας τη στροφή της μάρκας στη νέα τεχνολογία.

Ο κ. Vigna θα ενταχθεί στη Ferrari την 1η Σεπτεμβρίου από την STMicroelectronics (“ST”), όπου είναι Πρόεδρος της Analog, MEMS (Micro-electromechanical Systems) και Sensors Group, της μεγαλύτερης και πιο κερδοφόρας επιχείρησης της ST το 2020. Είναι επίσης Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ST Group.

Σχολιάζοντας την ανάληψη, ο John Elkann, Πρόεδρος της Ferrari, δήλωσε: “Είμαστε ευτυχείς που καλωσορίζουμε τον Benedetto Vigna ως νέο CEO της Ferrari. Η ευρεία γνώση του σε τεχνολογίες που επιφέρουν τις περισσότερες αλλαγές στον κλάδο μας και οι γνωστές ικανότητές του καινοτομίας, επιχειρηματικής ανάπτυξης επιχειρηματικών και ηγεσίας, θα ενισχύσουν περαιτέρω τη Ferrari και τη μοναδική της παράδοση πάθους και επιδόσεων στη συναρπαστική εποχή που έρχεται”.

Ιταλός υπήκοος με εκτεταμένη διεθνή εμπειρία και συνεργασίες με μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, ο κ. Vigna, 52 ετών, αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Πίζας. Εντάχθηκε στην ST το 1995, δημιούργησε τις δραστηριότητες της MEMS και κατέστησε την ST κορυφαία στην αγορά διεπαφών χρήστη βάσει κίνησης. Οι αρμοδιότητές του επεκτάθηκαν σε λύσεις συνδεσιμότητας, απεικόνισης και ισχύος και προέβη σε μια σειρά επιτυχημένων πιλοτικών κινήσεων σε νέους επιχειρηματικούς τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της βιομηχανίας και του αυτοκινήτου.

Ο Benedetto Vigna σχολίασε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η ένταξή μου στη Ferrari ως CEO της και το κάνω με ιδιαίτερο ενθουσιασμού και αίσθημα ευθύνης. Ενθουσιασμό για τις εξαιρετικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Και βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στα εξαιρετικά επιτεύγματα και τις ικανότητες ανδρών και γυναικών της Ferrari, σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της εταιρείας και σε όλους παγκοσμίως για τους οποίους η Ferrari αποτελεί τόσο μοναδικό πάθος”.

Στα καθήκοντά του ως CEO, η προτεραιότητα του κ. Vigna θα είναι να διασφαλίσει ότι η Ferrari θα συνεχίσει να δημιουργεί βάσει της ηγετικής της θέσης ως δημιουργού των πιο όμορφων και τεχνικά προηγμένων αυτοκινήτων στον κόσμο. Οι μοναδικές γνώσεις του που αποκτήθηκαν με πάνω από 26 χρόνια εργασίας στην καρδιά της βιομηχανίας ημιαγωγών που μετασχηματίζει ταχέως τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα επιταχύνουν την ικανότητα της Ferrari στην πρωτοποριακή εφαρμογή τεχνολογιών επόμενης γενιάς.

 

Προηγούμενο άρθροΒιομηχανικό σύμπλεγμα Renault ElectriCity στη Β. Γαλλία
Επόμενο άρθροΈρευνα της T&E για την ευρωπαϊκή αγορά μπαταριών