Το Renault Group δημιουργεί το Renault ElectriCity, τον ηλεκτρικό βιομηχανικό πόλο της Βόρειας Γαλλίας, με στόχο 400.000 οχημάτων ετησίως, ενώ θα συμβάλει στη δημιουργία 700 άμεσων θέσεων εργασίας στις διάφορες εγκαταστάσεις έως το 2025 και ενός πανεπιστημίου και εκπαιδευτικού κέντρου.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου Renaulution, το Renault Group και οι συνδικαλιστικοί φορείς (CFDT, CFE-CGC, CFTC, CGT, FO και SUD) υπέγραψαν συμφωνητικό για το μέλλον των εγκαταστάσεων της Renault στην περιοχή Hauts-de-France. Αυτό το συμφωνητικό δημιουργεί το Renault ElectriCity: τη νομική οντότητα που ανήκει εξ ολοκλήρου στη Renault SAS και ομαδοποιεί τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Douai, Maubeuge και Ruitz, που απασχολούν περίπου 5.000 εργαζόμενους.

Με τη δημιουργία αυτής της οντότητας, το Renault Group σκοπεύει να καταστήσει αυτές τις μονάδες την πιο ανταγωνιστική και αποτελεσματική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, με 400.000 οχήματα ετησίως έως το 2025. Με αυτήν τη συμφωνία, το Renault Group έθεσε τρεις βασικούς στόχους:

  • Να αναπτυχθεί ένα στιβαρό και συνεκτικό βιομηχανικό έργο των τριών μονάδων.
  • Να επιτευχθεί επιχειρησιακή αριστεία βάσει ενός διαχειριστικού προτύπου, ενός κοινωνικού προτύπου και εκσυγχρονισμού παραγωγικών εγκαταστάσεων.
  • Ανάπτυξη της ελκυστικότητας του Βόρειου Βιομηχανικού Συμπλέγματος για δημιουργία υποδομής βασικών εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων.

Δημιουργία 700 θέσεων εργασίας έως το 2025 και δέσμευση για τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό

Για να υποστηρίξει αυτό το φιλόδοξο βιομηχανικό έργο, το Renault Group σχεδιάζει να δημιουργήσει 700 μόνιμες θέσεις εργασίας μεταξύ του 2022 και του τέλους του 2024, με 350 νέες προσλήψεις στο εργοστάσιο της Maubeuge και 350 νέες προσλήψεις στα εργοστάσια Douai και Ruitz Αυτές οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με κοινές προσεγγίσεις με τις τοπικές δραστηριότητες απασχόλησης, την Pôle Emploi και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της περιοχής.

Η περιοχή Hauts-de-France διαθέτει τα απαραίτητα εφόδια για να καταστεί ευρωπαϊκό κέντρο αναφοράς τεχνογνωσίας και παραγωγής σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σε συνδυασμό με τις δραστηριότητες Ε & Α, το Renault Group θα δημιουργήσει συνεργασίες με πανεπιστήμια για προγράμματα κατάρτισης προσαρμοσμένα στην μεταβαλλόμενη αγορά αυτοκινήτων και θα συμβάλει στην έρευνα.

Το Renault Group θα συμμετάσχει επίσης σε πρωτοβουλίες καινοτομίας σε συνεργασία με νεοφυείς επιχειρήσεις και εξειδικευμένους φορείς προς υποστήριξη μελλοντικών εξελίξεων στην αυτοκινητοβιομηχανία, συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες τύπου «Φυτώριο».

Τέλος, καθώς η εγγύτητα των συνεργατών του Ομίλου είναι απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας, το Renault Group θα καταδείξει τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης, τόσο του εργοστασίου μπαταριών, όσο και άλλων συνεργατών που παράγουν εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων, πλησίον των εργοστασίων του.

Είμαι πολύ περήφανος που συνέβαλα στη δημιουργία του Renault ElectriCity, συμβόλου τεχνογνωσίας και τεχνολογικής καινοτομίας της Renault και συμμετέχω στην ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής ελκυστικότητας της περιοχής Hauts-de-France στην Ευρώπη. Αυτή η συμφωνία, που υπογράφηκε με όλα τα συνδικάτα, αποδεικνύει πως η δέσμευση των εργαζομένων, ο εποικοδομητικός κοινωνικός διάλογος και η ισχυρή τοπική παρουσία είναι καθοριστικής σημασίας για τη δημιουργία ενός ισχυρού και ελκυστικού βιομηχανικού προτύπου, δήλωσε ο Luciano Biondo, Διευθυντής του Renault ElectriCity.

Βασικά στοιχεία

  • Douai  
    • Το εργοστάσιο θα παράγει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα, το Mégane E-Vision, από το 2021 στη νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα CMF-EV της Συμμαχίας.
    • Στην ίδια πλατφόρμα, στο Douai θα ανατεθεί ένα νέο όχημα κατηγορίας C.
    • Θα εγκατασταθεί νέα ηλεκτρική πλατφόρμα ειδική για την εκβιομηχάνιση οχημάτων κατηγορίας Β.
  • Maubeuge
    • Πρωτοπόρο και ηγέτης στην κατηγορία ηλεκτρικών βαν στην Ευρώπη επί 10ετία με το Kangoo Electric, το εργοστάσιο κατασκευάζει τα New Kangoo και New Kangoo Van για τη Renault και τους συνεργάτες της Mercedes και Nissan και θα παράγει το νέα Kangoo E-Tech Electric το 2022.
    • Επιπλέον, στο εργοστάσιο θα παραχωρηθούν και άλλες εκδόσεις του New Kangoo.
  • Ruitz   
    • Το εργοστάσιο θα φιλοξενήσει μια νέα δραστηριότητα κατασκευής ηλεκτρικών εξαρτημάτων.
Προηγούμενο άρθροΗ δεύτερη γενιά της BMW Σειρά 4 Gran Coupé
Επόμενο άρθροΟ Benedetto Vigna νέος CEO της Ferrari N.V.