Το Nissan Z είναι ένα από τους τρεις φιναλίστ για το βραβείο Αυτοκινήτου της Χρονιάς στη Β. Αμερική για το 2023, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο AutoMobility LA, της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

Συγκεκριμένα, εκτός από το Nissan Z, φιναλίστ για το North American Car of the Year (Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Β. Αμερική), αναδείχθηκαν και τα Acura Integra και Genesis G80 EV.

Οι φιναλίστ για τις άλλες δύο κατηγορίες των NACTOY φέτος είναι οι εξής. Για το North American Truck of the Year, τα Chevrolet Silverado ZR2, Ford F-150 Lightning και Lordstown Endurance.  για το North American Utility Vehicle of the Year, τα Cadillac Lyriq, Genesis GV60 και Kia EV6.

Τα βραβεία αυτά απονεμήθηκαν για πρώτη φορά το 1994. Οι νικητές του περασμένου έτους ήταν το Honda Civic (υπερνικώντας τα Lucid Air και Volkswagen Golf R/GTI). Ford Maverick (έναντι των Rivian R1T και το Hyundai Santa Cruz). Και το Ford Bronco (ξεπερνώντας τα Hyundai Ioniq5 και Genesis GV70).

Ο νικητής, που θα αναδειχθεί από μια κριτική επιτροπή 50 κορυφαίων ανεξάρτητων δημοσιογράφων αυτοκινήτου στις  ΗΠΑ και τον Καναδά, θα ανακοινωθεί στις 11 Ιανουαρίου 2023.

Κατασκευασμένο  από μια παθιασμένη ομάδα σχεδιαστών και μηχανικών, το 2023 Nissan Z αντιπροσωπεύει ένα προσιτό σπορ αυτοκίνητο για τη σύγχρονη εποχή,  έχοντας ως παρακαταθήκη την απαράμιλλη κληρονομιά  των 50 και πλέον ετών του μοντέλου, αλλά και μια παγκόσμια κοινότητα θαυμαστών. Το ολοκαίνουργιο Z διαθέτει μια φρέσκια και κομψή εξωτερική σχεδίαση με μια σιλουέτα που εκφράζει το σεβασμό στη γενεαλογία του,  με το χαρακτηριστικό μακρύ καπό και το κοντό αμάξωμα.

“Ως η πιο πρόσφατη έκδοση ενός εμβληματικού μοντέλου της Nissan, το 2023 Z κάνει τη σχεδίαση, τις επιδόσεις και τον ενθουσιασμό των σπορ αυτοκινήτων προσιτή σε ένα ευρύ φάσμα πελατών”, δήλωσε ο Michael Colleran, ανώτερος αντιπρόεδρος  μάρκετινγκ και πωλήσεων της Nissan στις ΗΠΑ. “Το ολοκαίνουργιο Z εκπληρώνει τη μακροχρόνια υπόσχεση της Nissan για ένα «εφικτό ονειρικό αυτοκίνητο», φέρνοντας πάθος και ενθουσιασμό στην αγορά για μια νέα γενιά θαυμαστών”.

Προηγούμενο άρθροΗ Hyundai Motor στηρίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022
Επόμενο άρθροΤo νέο Fiat 500e και στη Β. Αμερική