Η Nissan παρέχει υποστήριξη στην ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τις σεισμόπληκτες Τουρκία και Συρία. Το ίδιο και η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. και το προσωπικό της

H Nissan Motor Co. Ltd προσφέρει  πακέτο βοήθειας έως και 1 εκατομμυρίου ευρώ, υποστήριξη στην συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στην Τουρκία, μετά τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς στις πληγείσες περιοχές της χώρας.

Το πακέτο βοήθειας αποτελείται από μια άμεση δωρεά 750.000 ευρώ στο Turk Kizilay, την Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο. Ο οργανισμός πραγματοποιεί ζωτικής σημασίας επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και παρέχει σε 24ωρη βάση επείγουσα βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, φαρμάκων, κουβερτών, καθώς  και ψυχολογική υποστήριξη.

Η δωρεά θα συμβάλει στην ευρύτερη διεθνή προσπάθεια για τη διάσωση και την υποστήριξη των ανθρώπων που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στις δοκιμαζόμενες περιοχές της Τουρκίας.

Ένα πρόσθετο κεφάλαιο  έως 250.000 ευρώ, θα διατεθεί από τη Nissan για να καλύψει τις δωρεές από τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες της που θέλουν να βοηθήσουν άμεσα.

Στον απόηχο των σεισμών, το προσωπικό της Nissan με έδρα την Τουρκία έστειλε φορτηγά φορτωμένα με επείγουσες προμήθειες τροφίμων και ρουχισμού αξίας 25.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων παιδικών τροφών, παλτών και ειδών υγιεινής στις πληγείσες περιοχές, σε συνδυασμό με την αδιάλειπτη εθελοντική υποστήριξη από εργαζόμενους της Nissan.

Ο Πρόεδρος της Nissan για την περιοχή της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ινδίας, της Ευρώπης και της Ωκεανίας, Guillaume Cartier, δήλωσε: “Η κατάσταση στην Τουρκία αποτελεί μια ανθρώπινη τραγωδία σε τεράστια κλίμακα. Εκ μέρους όλων στη Nissan, στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήρια σε όσους υποφέρουν, ως αποτέλεσμα αυτής της καταστροφής. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε την πλήρη υποστήριξή μας.”

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της διεθνούς κοινότητας για την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους πληθυσμούς της Τουρκίας και της Συρίας, η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. και το προσωπικό της, παρέδωσαν  στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό  συσκευασμένα προϊόντα (είδη ατομικής υγιεινής για ενήλικους και βρέφη, παιδικές τροφές, γάλατα εβαπορέ, δημητριακά, γλυκά και σνακ, κονσέρβες, όσπρια & ζυμαρικά και διάφορα φαρμακευτικά είδη.

“Οι συγκλονιστικές  εικόνες των θυμάτων και των τραυματιών από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και την Συρία, δεν μας επιτρέπουν να μείνουμε απαθείς. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας και γι΄αυτό, τόσο το προσωπικό της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. όσο και η ίδια η εταιρεία, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην συγκέντρωση και την προσφορά υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας, που θα αποσταλεί στις πληγείσες περιοχές  από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό”, δήλωσε ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., Δημήτρης Κυργιόπουλος.

 

 

Προηγούμενο άρθροΟ Julien Dumas πρεσβευτής της DS Automobiles
Επόμενο άρθροStellantis N.V.: αποτελέσματα ρεκόρ το 2022