Από το 1980, έχουν πουληθεί πάνω από 2,2 εκατομμύρια Renault Trafic Van σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία επαγγελματικά της αγοράς, ένας αληθινός συνεργάτης του επαγγελματία τα τελευταία 40 χρόνια. Το 2021, ανακηρύχθηκε το 3ο σε πωλήσεις ελαφρύ επαγγελματικό van στην Ευρώπη (κατηγορία Van1).

Στην πιο σύγχρονη εκδοχή του, το νέο Renault Trafic Van απέκτησε πολύ πιο μοντέρνο χαρακτήρα από κάθε άποψη. Η νέα μπροστινή εμφάνιση και τα full LED φωτιστικά σώματα συμβάλλουν στην εντυπωσιακή του εμφάνιση. Στο εσωτερικό, η καμπίνα έχει πλήρως ανασχεδιαστεί. Η κορυφαία αισθητική και το προσεγμένο φινίρισμα συνδυάζονται με ένα επίπεδο εξοπλισμού που συγκρίνεται με αυτό ενός επιβατικού αυτοκινήτου.

Εξυπηρετώντας τις ανάγκες των επαγγελματιών εδώ και 40 χρόνια, το νέο Renault Trafic Van αποδεικνύεται ότι διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν το ιδανικό επαγγελματικό όχημα: έχει μεγάλη μεταφορική ικανότητα, ευκολία διαμόρφωσης και ευρεία γκάμα εκδόσεων. Σήμερα, πλέον, διατίθεται με καινούργια συστήματα ασφαλείας, μοντέρνο σύστημα πολυμέσων και βελτιωμένη γκάμα κινητήρων.

Πιο μοντέρνο, πιο άνετο, καλύτερα εξοπλισμένο: το νέο Trafic βρίσκεται τοποθετείται στην κορυφή της κατηγορίας του. Καλύπτει πλήρως τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών, ειδικότερα των εμπόρων και όσων διαχειρίζονται στόλους οχημάτων, οι οποίοι αναζητούν ένα εργαλείο δουλειάς που είναι ταυτόχρονα πρακτικό αλλά και ευχάριστο στη χρήση του.

Εξωτερική Σχεδίαση

Παρά το γεγονός ότι το νέο Renault Trafic Van παραμένει άμεσα αναγνωρίσιμο, το εμπρός μέρος του είναι εντελώς καινούργιο. Τα LED φωτιστικά του σώματα ενσωματώνουν την γνώριμη φωτιστική υπογραφή της μάρκας σχήματος ‘C’. Συνολικά η παρουσία του είναι πιο μοντέρνα χάρη στα νέα χρώματα και τα νέα αξεσουάρ.

Εσωτερικό και Εξοπλισμός

Στο εσωτερικό, το νέο Renault Trafic Van είναι πλήρως ανασχεδιασμένο, με την καμπίνα του να είναι εντελώς καινούργια.  Πέρα από το γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί τόσο για δουλειά όσο και για ευχάριστη οδήγηση, οι επενδύσεις και η ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί αναδεικνύουν την αναβάθμισή του ως επαγγελματικό όχημα ανώτερης κατηγορίας. Το νέο Trafic είναι τόσο εξελιγμένο που μπορεί άνετα να συγκριθεί, στις ανέσεις που προσφέρει, με ένα επιβατικό μοντέλο.

Σύγχρονο ταμπλό

Στην πλευρά του οδηγού, υπάρχει μία έγχρωμη οθόνη TFT 4,2 ιντσών μέσα στον πίνακα οργάνων, νέο τιμόνι και καινούργιος μοχλός ταχυτήτων.

88 λίτρα αποθηκευτικοί χώροι στο εσωτερικό

Στο νέο Trafic Van η συνολική χωρητικότητα των αποθηκευτικών χώρων φτάνει τα 88 λίτρα (19,7 λίτρα στην κεντρική κονσόλα, 14,6 λίτρα στις πόρτες και 54 λίτρα κάτω από την έδρα του καθίσματος). Σε ορισμένες εκδόσεις, το ντουλαπάκι έχει αντικατασταθεί από το συρτάρι «EasyLife», του οποίου ο έξυπνος μηχανισμός ανοίγματος διευκολύνει πολύ τον οδηγό να έχει πρόσβαση σε ένα χώρο 6,6 λίτρων.

Κινητό γραφείο

Το Trafic Van ήταν το πρώτο επαγγελματικό όχημα που προσέφερε το «κινητό γραφείο». Με την αναδίπλωση του μεσαίου καθίσματος, η πλάτη του μετατρέπεται σε γραφείο (με ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης σημειώσεων), ή τραπέζι που χρησιμοποιείται στα μεσημεριανά διαλείμματα. Χάρη στο Renault Trafic Van και την ευρηματικότητα του σχεδιασμού του, το «κινητό γραφείο» είναι ένα στοιχείο που έχει γίνει απαραίτητο σε όλους τους επαγγελματίες.

Το νέο Renault Trafic Van διατηρεί το γνωστό DNA του μοντέλου, προσφέροντας βελτιωμένη πρακτικότητα. Πιστό στις καταβολές που το έκαναν best seller, εξακολουθεί να υπερηφανεύεται για τον μεγάλο όγκο του χώρου φόρτωσης, την εξαιρετική ικανότητα διαμόρφωσης και το ευρύ φάσμα δυνατότητας μετατροπών και διασκευών.

Κορυφαία χωρητικότητα φόρτωσης

Το νέο Trafic Van αποτελεί σημείο αναφοράς στην αγορά και εξακολουθεί να προσφέρει τον κορυφαίο, σε μήκος, χώρο φόρτωσης, ευκολία διαμόρφωσης και πολλές επιλογές εξατομίκευσης.

Το νέο Trafic Van προσφέρεται :

  • με δύο επιλογές μήκους (5,08 και 5,48μ.) και δύο ύψη (1,967 και 2,498μ.)
  • με όγκο φόρτωσης (σε έκδοση κλειστού van) που κυμαίνεται από τα 5,8 έως και τα 8,9μ3
  • με μήκος χώρου φόρτωσης έως και 4,15μ. (στην επιμηκυμένη έκδοση L2 με τη θυρίδα φορτίων «μεγάλου μήκους», που βρίσκεται στο διαχωριστικό της καμπίνας)

Νέο σύστημα πολυμέσων

Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, στο ταμπλό του νέου Trafic Van ενσωματώνεται το σύστημα πολυμέσων Renault EASY LINK με οθόνη αφής 8 ιντσών, με ή χωρίς ενσωματωμένη πλοήγηση. Το Renault EASY LINK προσφέρει δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης για το συγχρονισμό με Android Auto και Apple CarPlay.

Μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων

Πιστοποιημένος με την τελευταία γενιά αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro6 D Full, ο τετρακύλινδρος κινητήρας 2.0L Blue dCi του νέου Trafic Van είναι πλέον πιο ισχυρός και εξασφαλίζει καλύτερη απόκριση. Ανάλογα την έκδοση, ο κινητήρας αυτός διαθέτει επιπλέον 5 έως 15 ίππους, αλλά και 10 έως 20 Nm ροπής περισσότερα σε σχέση με το παλαιότερο μοντέλο. Το βασικό μοντέλο είναι εξοπλισμένο με σύστημα Stop & Start.

Οι διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρα είναι οι εξής:

  • 110 HP με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων
  • 130 HP με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων
  • 150 HP με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων /αυτόματο κιβώτιο EDC
Προηγούμενο άρθροJATO Dynamics: το Tesla Model Y πρώτο στην ΕΕ
Επόμενο άρθροΟ Antonino Labate επικεφαλής πωλήσεων της Alpine