Νέο ΔΕΗ blue hub στη Λάρισα ανακοίνωσαν η ΔΕΗ και η Trade Estates AΕΕΑΠ.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για τη δημιουργία του μεγαλύτερου ΔΕΗ blue hub εκτός Αττικής, στο Εμπορικό Πάρκο Λάρισας, το οποίο στεγάζει την ΙΚΕΑ. Με συνολική ισχύ 776 kW, ο νέος κόμβος υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 12 οχημάτων. Περιλαμβάνει οκτώ θέσεις φόρτισης έως 22kW (AC) και τέσσερις θέσεις ταχυφόρτισης ισχύος έως 300kW (DC) για ταχύτατη φόρτιση .

Oι δύο ταχυφορτιστές ισχύος έως 300 kW είναι, αυτή τη στιγμή, οι ταχύτεροι και ισχυρότεροι στην Ελλάδα και έχουν προδιαγραφές για ΑμεΑ, όπως ειδική οθόνη, ειδικό σχεδιασμό θέσης φόρτισης κ.α.. Η ολοκλήρωση φόρτισης της μπαταρίας από 10% σε 80% μπορεί να γίνει σε ελάχιστο χρόνο, ακόμη και σε 18’ λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022 από το Top Parks Πειραιώς όπου τοποθετήθηκε ο πρώτος ισχυρός ταχυφορτιστής DC της ΔΕΗ blue στην Ελλάδα.  Από τότε, τέτοιοι κόμβοι ΔΕΗ blue μεγάλης ισχύος φόρτισης κατασκευάζονται σε Εμπορικά Πάρκα της Trade Estates σε κομβικά σημεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Τα ΔΕΗ blue hubs θα επεκταθούν και στο Top Parks Ιωαννίνων, στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Συνεργασία ΔΕΗ blue και AVIS

Παράλληλα, η ΔΕΗ και η Avis υπέγραψαν σύμβαση συνεργασίας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων φόρτισης σε όλους τους οδηγούς αυτοκινήτων leasing.

Όπως ανακοινώθηκε η συνεργασία προσφέρει την προμήθεια και εγκατάσταση AC φορτιστών στους πελάτες του Avis Leasing, χωρίς επιβάρυνση με επιπλέον κόστη και διαδικασίες, καθώς όλα περιλαμβάνονται στο μηνιαίο μίσθωμα του Leasing συμβολαίου. Μέσω της διασύνδεσης των εφαρμογών My Avis και ΔΕΗ blue, οι οδηγοί θα μπορούν να φορτίσουν το όχημά τους στο πλησιέστερο δημόσιο σημείο φόρτισης ΔΕΗ blue με αποκλειστικά προνόμια αλλά και να διαχειριστούν τη φόρτιση του οχήματός τους στον ιδιωτικό τους χώρο.

“Οι πελάτες Leasing ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της Avis επιλέγοντας το κατάλληλο πακέτο από τη ΔΕΗ blue αποκτούν πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ηλεκτροκίνησης. Από τα πρώτα στάδια της ενημέρωσης και επιλογής πακέτου μέχρι την εγγυημένη εγκατάσταση των φορτιστών στο χώρο τους από εξειδικευμένο προσωπικό και με την αξιοπιστία της ΔΕΗ, επωφελούνται από τη συνεργασία και τα μοναδικά προνόμια”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Προηγούμενο άρθροΞεπέρασε τα 600.000 σημεία φόρτισης EV η Ευρώπη
Επόμενο άρθροΝέο Hyundai i20 με ανανεωμένη και κομψή σχεδίαση