Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Εναλλακτικών Καυσίμων (EAFO), έχουμε ξεπεράσει επίσημα τα 600.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό το αξιοσημείωτο ορόσημο επιτεύχθηκε μόλις λίγους μήνες αφότου φτάσαμε τα 500.000 σημεία φόρτισης.

Αυτή η εκθετική ανάπτυξη είναι εξαιρετική για το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας στην Ευρώπη, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Avere (Ευρωπαϊκή Ένωση Ηλεκτροκίνησης). Αντανακλά την αυξανόμενη υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων, τη δέσμευση των κυβερνήσεων και των ενδιαφερόμενων μερών του κλάδου να επεκτείνουν την υποδομή φόρτισης και την αυξανόμενη συνειδητοποίηση της σημασίας της μείωσης των εκπομπών άνθρακα.

Ξεπέρασε τα 600.000 σημεία φόρτισης EV η Ευρώπη

Αυτό το επίτευγμα σημαίνει:

Επιταχυνόμενη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα: Η ταχεία αύξηση των σημείων φόρτισης σηματοδοτεί την επιταχυνόμενη μετάβαση από τα παραδοσιακά οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης στα ηλεκτρικά. Αποδεικνύει ότι οι καταναλωτές υιοθετούν τα ηλεκτρικά οχήματα ως καθαρότερο και πιο βιώσιμο τρόπο μεταφοράς.

Επενδύσεις σε υποδομές: Οι κυβερνήσεις, οι οργανισμοί και οι επενδυτές αναγνωρίζουν τη σημασία της δημιουργίας ενός ισχυρού δικτύου υποδομής φόρτισης. Αυτή η ανάπτυξη είναι απόδειξη της δέσμευσής τους να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον όπου η υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων είναι βολική και προσβάσιμη σε όλους.

Μείωση των εκπομπών άνθρακα: Τα ηλεκτρικά οχήματα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Με περισσότερα διαθέσιμα σημεία φόρτισης, διευκολύνουμε τα άτομα και τις επιχειρήσεις να κάνουν περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιλογές.

Οικονομικές Ευκαιρίες: Η επέκταση της υποδομής φόρτισης δημιουργεί επίσης οικονομικές ευκαιρίες, από την εγκατάσταση και συντήρηση σταθμών φόρτισης έως την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Προηγούμενο άρθροΟ Sajjad Khan ανέλαβε το Car-IT στην Porsche
Επόμενο άρθροΝέο ΔΕΗ blue hub στη Λάρισα