Ο Sajjad Khan ανέλαβε το Car-IT στην Porsche

Ο Sajjad Khan (50 ετών) εντάχθηκε στο Εκτελεστικό  Συμβούλιο της Porsche AG, αναλαμβάνοντας επικεφαλής της νέας μονάδας Car-IT του κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων. Η μονάδα είναι υπεύθυνη για θέματα συνδεσιμότητας και infotainment.

Η νεοσυσταθείσα ομάδα θα ασχοληθεί επιπλέον με τις απαιτήσεις και την ενσωμάτωση οικοσυστημάτων τρίτων στο όχημα. Ο Sajjad Khan εργάζεται στο Κέντρο Ανάπτυξης της Porsche στο Weissach. Σε στενή συνεργασία με τον Michael Steiner, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης, θα βοηθήσει στη διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος της Porsche.

«Ο Sajjad Khan απολαμβάνει μια εξαιρετική διεθνή φήμη ως ειδικός στον ψηφιακό κόσμο. Χαίρομαι που τον καλωσορίζω επίσημα στην εταιρεία μας. Με την ομάδα του, θα ενισχύσει αποτελεσματικά την ανταγωνιστική μας θέση στην παγκόσμια αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Oliver Blume. Ο Sajjad Khan ανυπομονεί για τις προκλήσεις που περιλαμβάνει το έργο: «Το Car-IT θα είναι ένας ολοένα και πιο σημαντικός παράγοντας επιτυχίας στο μέλλον. Το καθήκον μας είναι να ανταποκριθούμε στις απαιτητικές προσδοκίες της Porsche για αποκλειστικότητα και επιδόσεις από κάθε άποψη. Μαζί έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο: να μεταφέρουμε με επιτυχία τον θρύλο της Porsche στο μέλλον».

Ο Sajjad Khan εργάστηκε στη Mercedes-Benz μέχρι τον Αύγουστο του 2021 – πιο πρόσφατα ως Chief Technology Officer και μέλος ΔΣ της Mercedes-Benz Cars. Είναι το όγδοο μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG και θα ηγηθεί επίσης της Ε&Α της Porsche στην Κίνα στο μέλλον. Είναι επίσης Πρόεδρος της επιτροπής μετόχων της Porsche Digital και μέλος της επιτροπής μετόχων της Porsche Engineering.

Φωτογραφία: Porsche

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε η παραγωγή του καινούργιου Toyota C-HR
Επόμενο άρθροΞεπέρασε τα 600.000 σημεία φόρτισης EV η Ευρώπη