Ξεκίνησε η παραγωγή του καινούργιου Toyota C-HR

Η Toyota Motor Europe (TME) ξεκίνησε την παραγωγή του καινούργιου Toyota C-HR, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης ευρωπαϊκής συναρμολόγησης μπαταριών, στο εργοστάσιό της στη Sakarya της Τουρκίας.

Με μια νέα επένδυση 308 εκατ. ευρώ στις εγκαταστάσεις παραγωγής της, η Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) είναι το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Toyota που παράγει plug-in υβριδικά οχήματα.

Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το Toyota C-HR έθεσε ένα νέο στιλιστικό σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή κατηγορία C-SUV με τη σχεδίαση με αιχμηρές άκρες. Το νέο μοντέλο που επεκτείνει περαιτέρω τη σχεδιαστική του τόλμη αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Από την κυκλοφορία του, το Toyota C-HR έχει διατηρήσει ισχυρές επιδόσεις πωλήσεων σε όλο τον κύκλο ζωής του με αθροιστικές πωλήσεις άνω των 800.000 οχημάτων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το Toyota C-HR προσέλκυσε πολλούς νέους πελάτες συμβάλλοντας στη αύξηση του μεριδίου της μάρκας Toyota στην ευρωπαϊκή αγορά από το 4% στο 7%.

Το νέο Toyota C-HR θα προσφέρεται με τέσσερα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης: μοντέλα 1,8 και 2,0 λίτρων υβριδικά (HEV), μοντέλο 2 λίτρων HEV με έξυπνη τετρακίνηση (AWD-i) και Plug-in υβριδικό 2 λίτρων (PHEV). Στη μεγαλύτερη, πιο ανταγωνιστική αγορά SUV της Ευρώπης, η ηλεκτροκίνητη γκάμα του Toyota C-HR προσφέρει ποικίλες επιλογές προσιτών και πρακτικών οχημάτων χαμηλών εκπομπών άνθρακα που επιταχύνουν τον ρυθμό μείωσης των εκπομπών CO2.

Οι συνολικές επενδύσεις της Toyota στο εργοστάσιο της Sakarya αγγίζουν πλέον τα 2,5 δισ. ευρώ. Η νέα επένδυση διαφοροποιεί περαιτέρω την παραγωγή της TMMT. Εκτός από το Corolla Sedan και το νέο Toyota C-HR PHEV, μπαταρίες plug-in θα συναρμολογηθούν για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Η νέα γραμμή μπαταριών έχει την ικανότητα να συναρμολογεί 75.000 μονάδες μπαταριών ετησίως.

Προηγούμενο άρθροPolestar Day: Καινοτομία και δυναμική πορεία
Επόμενο άρθροΟ Sajjad Khan ανέλαβε το Car-IT στην Porsche