Volvo XC40 Recharge 3D Unity template: collage

Η νέα πύλη καινοτομίας της Volvo Cars επιτρέπει σε εξωτερικούς προγραμματιστές να βοηθήσουν στη δημιουργία καλύτερων αυτοκινήτων.

Μια μεγάλη προσφορά εφαρμογών υψηλής ποιότητας, ευκολότερης και πιο βολικής χρήσης, ακόμη και ασφαλέστερων αυτοκινήτων: αυτές είναι οι φιλοδοξίες της Volvo Cars μέσω του νέου της Portal καινοτομίας.

Η πύλη καινοτομίας της Volvo Cars παρέχει μια ευρεία ποικιλία πόρων και εργαλείων δωρεάν, επιτρέποντας σε εξωτερικούς προγραμματιστές να δημιουργούν νέες καινοτόμες υπηρεσίες και εφαρμογές αυτοκινήτου.

Με την υποστήριξη μιας ευρύτερης ανάπτυξης λογισμικού και υπηρεσιών για τα προϊόντα της, η Volvo Cars στοχεύει να αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες των πελατών της να καταστήσουν τα Volvo τους πιο εξατομικευμένα.

Οι πόροι της πύλης δεν χρησιμεύουν μόνον για προγραμματιστές, αλλά και για ερευνητές, χειριστές έξυπνων οικιακών συσκευών και καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν υπολογιστές. Με τον τρόπο αυτόν, η Volvo Cars συνεχίζει τη μακρά παράδοση ανταλλαγής γνώσεων και ερευνών για ασφαλέστερους δρόμους.

“Τα αυτοκίνητά μας καθίστανται όλο και πιο έξυπνα και πιο συνδεδεμένα και αυτό προκαλεί αυξημένη ζήτηση εφαρμογών και υπηρεσιών από τους πελάτες μας”, δήλωσε ο Henrik Green, chief technology officer της Volvo Cars. “Με τη δημοσιοποίηση αυτών των πόρων υποστηρίζουμε προγραμματιστές εντός και εκτός της εταιρείας μας και συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους στους τομείς τους”.

Οι πόροι που διατίθενται στην πύλη καινοτομίας περιλαμβάνουν τον λεγόμενο εξομοιωτή που αναπαράγει το λειτουργικό σύστημα Android Automotive και εφαρμογές Google που χρησιμοποιούνται στα νέα Volvo, παρέχοντας στους υπολογιστές των προγραμματιστών μια ακριβή εμπειρία του συστήματος αυτοκινήτου. Αυτός ο εξομοιωτής αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για την υποστήριξη προγραμματιστών εφαρμογών στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, τη δοκιμή και τη δημοσιοποίηση εφαρμογών απευθείας στο Google Play του αυτοκινήτου.

Η πλατφόρμα θα διαθέτει επίσης το Extended Vehicle API*, που προσφέρει για πρώτη φορά η Volvo Cars στο κοινό.

Με τη συγκατάθεση των πελατών, το API επιτρέπει στους προγραμματιστές και άλλους ενδιαφερόμενους πρόσβαση σε δεδομένα ταμπλό αυτοκινήτου, όπως στάθμη φόρτισης / καυσίμου και διανυθείσα απόσταση, καθώς και να τα χρησιμοποιούν για τη δημιουργία και παροχή νέων υπηρεσιών. Πρόσθετα δεδομένα και πηγές θα διατίθενται με την πάροδο του χρόνου.

Άλλοι πόροι περιλαμβάνουν ένα σύνολο δεδομένων LiDAR και ένα μεταφορτώσιμο 3D μοντέλο αυτοκινήτου παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού Volvo XC40 Recharge.

Το σύνολο δεδομένων LiDAR κυκλοφορεί από κοινού με την Luminar, παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία εξοπλισμού και λογισμικού αυτοκινήτων LiDAR και το Πανεπιστήμιο Duke. Δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες υψηλής απόδοσης LiDAR, της Luminar, οι οποίοι ανιχνεύουν αντικείμενα έως και 250 μέτρα πέριξ του αυτοκινήτου, σαρώνοντας το περιβάλλον με παλμικά λέιζερ.

Αυτό το σύνολο δεδομένων μπορεί να βοηθήσει τους ερευνητές στην βελτίωση αλγορίθμων που σχετίζονται με την ανίχνευση LiDAR μεγάλης εμβέλειας, ένα σημαντικό στοιχείο για τη δημιουργία αυτόνομων αυτοκινήτων ασφαλών σε μεγάλες ταχύτητες και σε περίπλοκα περιβάλλοντα κυκλοφορίας.

Το υψηλής πιστότητας μοντέλο αυτοκινήτου 3D αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Unity, την εταιρεία πίσω από την κορυφαία παγκόσμια πλατφόρμα δημιουργίας και διαχείρισης περιεχομένου 3D σε πραγματικό χρόνο. Η Unity χρησιμοποιείται από προγραμματιστές παιχνιδιών έως καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, σκηνοθέτες και σχεδιαστές αυτοκινήτων.

Το μοντέλο του αυτοκινήτου και το περιβάλλον 3D είναι κατάλληλα για εφαρμογές απεικόνισης, εικονικής πραγματικότητας, κινηματογραφικών εμπειριών και διαμόρφωσης αυτοκινήτων. Αυτοί οι πόροι διατίθενται επίσης ως βασικά εργαλεία στο κέντρο προγραμματιστών της Unity, όπου εκατομμύρια χρήστες έχουν πρόσβαση σε σεμινάρια σχετικά με τον τρόπο χρήσης του προτύπου.

Η πύλη καινοτομίας της της Volvo Cars θα αναπτύσσεται συνεχώς με όλο και περισσότερους πόρους. Μέσα στους επόμενους μήνες, θα κυκλοφορήσει ένα πλήρως λειτουργικό μοντέλο αυτοκινήτου 3D. Θα διαθέτει ψηφιακά αντίγραφα των πραγματικών αισθητήρων του αυτοκινήτου, επιτρέποντας στους χρήστες να δοκιμάζουν δεδομένα αισθητήρων για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Οι προγραμματιστές θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το μοντέλο για δημιουργία νέων λειτουργιών και υπηρεσιών.

*Όλοι οι πόροι της πύλης καινοτομίας διατίθενται δωρεάν από την Volvo Cars για μη εμπορικούς σκοπούς. Η εμπορική χρήση των πόρων θα βασίζεται σε ξεχωριστές συμφωνίες.

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα ανανέωσης για 3θυρο MINI, 5θυρο και Cabrio
Επόμενο άρθροΤαξινομήσεις EV, υπερδιπλασιάστηκαν το 2020 στην Ευρώπη