Η Mobileye και Ordnance Survey (OS), η εθνική υπηρεσία χαρτογράφησης του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν ξεκινήσει δοκιμές για τη δημιουργία του πρώτου λεπτομερούς dataset για την οδική υποδομή στη χώρα. Η νέα υπηρεσία από την Mobileye και την OS θα παρέχει δεδομένα υψηλής ακρίβειας δεδομένα θέσης σε ένα ευρύ φάσμα αγορών.

Τη «ματιά ενός σκουληκιού» στους βρετανικούς δρόμους: αυτή θα καταγράψει ένας στόλος φορτηγών και αυτοκινήτων που θα εξοπλιστεί με την τεχνολογία χαρτογράφησης της Mobileye. Τα οχήματα θα εντοπίσουν, θα επεξεργαστούν και θα στείλουν δεδομένα στο cloud.

Γεωχωρικά δεδομένα

Τα συγκεντρωτικά δεδομένα θα μεταφερθούν στη συνέχεια στην OS – που δεν είναι απλώς ένα γραφείο χαρτογράφησης, αλλά και παγκόσμιος ηγέτης στα γεωχωρικά δεδομένα και τεχνολογίες. Στη συνέχεια, η OS θα διασταυρώνει τα δεδομένα της Mobileye με τα δικά της υπάρχοντα σύνολα δεδομένων.

Το νέο σύνολο δεδομένων θα παρουσιάζει μια ακριβή, λεπτομερή και προσαρμόσιμη εικόνα της οδικής υποδομής, όπως: σήματα οδικής κυκλοφορίας, κιβώτια δικτύου, φανάρια, οδική σήμανση, θέσεις λαμπτήρων και τηλεγράφων, κολωνάκια, καλύμματα φρεατίων και πύλες αποστράγγισης. Και το σύνολο δεδομένων θα ενημερώνεται συνεχώς από τα οχήματα στα οποία είναι τοποθετημένη κάμερα, καθώς ταξιδεύουν κατά μήκος των βρετανικών οδών.

Δοκιμές συλλογής δεδομένων διεξήχθησαν ήδη στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ και τη Βορειοανατολική Αγγλία, όπου τα οχήματα του Northumbrian Water Group με εκσυγχρονισμένα με την τεχνολογία Mobileye συνέβαλαν στην καταγραφή των στοιχείων.

Ενδιαφερόμενοι τομείς

Οι δοκιμές αποτελούν τη βάση για νέες υπηρεσίες παρακολούθησης δεδομένων και περιουσιακών στοιχείων που παρέχει η Mobileye και η OS. Οι δυνητικές αγορές πελατών κυμαίνονται από την ενέργεια και την υποδομή έως τα συνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα και το προσεχές δίκτυο τηλεπικοινωνιών 5G.

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θα είναι μεταξύ των πρώτων που θα επωφεληθούν από τις νέες υπηρεσίες δεδομένων από την Mobileye και την OS, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να καταστήσουν ταχύτερη και απλούστερη την ταυτοποίηση και τη σύνδεση υπέργειων και υπόγειων εγκαταστάσεων.

“Όταν εξοπλίζουμε τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις με δεδομένα χαρτογράφησης υψηλής ακρίβειας, είναι εφικτό ένα μέλλον έξυπνων πόλεων και ασφαλών δρόμων”, δήλωσε ο καθηγητής Amnon Shashua, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mobileye, θυγατρικής της Intel με έδρα το Ισραήλ.

Πρόσθετο πλεονέκτημα

“Οι αρχικές δοκιμές ήδη παρέχουν ένα βαθύτερο και πλουσιότερο επίπεδο συλλογής δεδομένων, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει δομικό στοιχείο για τις βρετανικές υποδομές για πολλά χρόνια”, πρόσθεσε ο Interim CEO της OS, Neil Ackroyd.

Το σύστημα συλλογής δεδομένων αποτελεί πρόσθετο πλεονέκτημα της τεχνολογίας Mobileye, η οποία εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού και αυτόνομης οδήγησης.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Hyundai Motor εγκαινίασε την Cradle Berlin
Επόμενο άρθροΕπιτυχημένη πρεμιέρα της micromobility expo στο Ανόβερο