Καινοτομική, σύγχρονη και trendy, έτσι συνοψίζεται η πρώτη micromobility expo που πραγματοποιήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας από τις 2 έως τις 4 Μαΐου 2019.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, 3.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις πιο πρόσφατες τάσεις της μικροκινητικότητας: ηλεκτρικά μικρο-οχήματα και σχετικές υποδομές και υπηρεσίες. Πάνω από 35 εκθέτες παρουσίασαν ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά skateboards, ηλεκτρικά σκούτερ, ποδήλατα φορτίου (cargo bikes), μοτοσικλέτες και μικρά αυτοκίνητα – οχήματα που θα αλλάξουν το μέλλον της αστικής κινητικότητας.

Συμμετείχαν αλφαβητικά οι ακόλουθες επιχειρήσεις: A-N.T., Bundesverband eMobilität e.V., BIK TEC, B.O.C., Citkar, e2work, eflow, EGRET, EURORAD, Forschungscluster EMP – Energie – Mobilität – Prozesse, flash, Flotte Medien GmbH, GO!MATE, Greenbike, eSkates, hannoverimpuls, HOCHSCHULE HANNOVER, W.rner GmbH, Kwiggle, LUMOS, Metropolregion, Metz, Micro, Moovi, E Scooter Shop, RCH Mobility, Rydies GmbH, Segway-Ninebot, Smart Distribution Logistik, Sortimo International GmbH, stigo fleet, Swapfiets, TIER Mobility, Travelbike, V NORD, Uebler GmbH, VCD Landesverband Niedersachsen, Volkswagen AG, Wolf Feinmechanik, YORKS GmbH.

“Αυτή η ανταπόκριση υπερέβη τις προσδοκίες μας. Το ντεμπούτο της micromobility expo ήταν επιτυχημένο “, δήλωσε ο Dr. Andreas Gruchow, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Messe, στο τέλος της έκθεσης, προσθέτοντας: “Η αισιόδοξη διάθεση στα περίπτερα, το έντονο ενδιαφέρον για τις εξειδικευμένες παρουσιάσεις και το μεγάλο πλήθος των δύο δοκιμαστικών διαδρομών επιβεβαίωσαν τη ζήτηση για εκθέσεις αυτού του τύπου”.

Την τελευταία ημέρα της έκθεσης, οι επισκέπτες ήταν σε θέση να δοκιμάσουν τα microcars σε δύο δοκιμαστικές διαδρομές στον υπαίθριο χώρο, που αποδείχτηκαν μαγνήτες, προσελκύοντας δεκάδες χρήστες. Ήταν ενθουσιασμένοι με την εμβέλεια και την απόδοση των μίνι-οχημάτων, τα οποία ήταν γρήγορα σε θέση να ξεκινήσουν και να λειτουργήσουν μετά από λίγη πρακτική εξάσκηση.

Το τριήμερο συνέδριο, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, υπήρξε κεντρικός κόμβος δικτύωσης και μετάδοσης γνώσης. Οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από την ανακατανομή του διαθέσιμου χώρου κυκλοφορίας, τα νομικά ζητήματα και την έξυπνη συνδεσιμότητα των διαφόρων μεταφορικών μέσων.

Η επόμενη micromobility expo προγραμματίζεται να διοργανωθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Αννόβερο από τις 14 έως τις 16 Μαΐου 2020.

Φωτογραφίες: micromobility expo

Προηγούμενο άρθροMobileye και OS χαρτογραφούν τη Βρετανία
Επόμενο άρθροΠάνω από 200.000 αυτοκίνητα πούλησε η Seat το τετράμηνο