Με πέντε αστέρια βαθμολογήθηκαν για την ασφάλεια από τις πρόσφατες δοκιμές του Euro NCAP δύο μοντέλα της BMW, η BMW Σειρά 1 και η BMW Σειρά 3.

Η BMW Σειρά 1, η οποία βρίσκεται στην τρίτη της γενιά και για πρώτη φορά είναι εμπροσθοκίνητη, διατηρεί τη βαθμολογία πέντε αστέρων και συνεχίζει τις επιτυχίες της BMW στην ασφάλεια. Η βαθμολογία της για την προστασία των ενήλικων επιβατών θα ήταν υψηλότερη αν το μπροστινό της κάθισμα έπαιρνε «καλή» βαθμολογία στην προστασία του αυχενικού τραυματισμού (whiplash). Η εξαιρετική βαθμολογία που έλαβε για την απόδοση του AEB City δεν συμπεριελήφθη στη βαθμολογία της προστασίας των ενήλικων επιβατών ως αποτέλεσμα.

Το μεγαλύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο της BMW, η Σειρά 3, έχει επίσης αντικατασταθεί και τώρα βρίσκεται στην 7η γενιά του. Η BMW έχει επιτύχει στο αυτοκίνητο μέχρι σήμερα με τις καλύτερες επιδόσεις ασφάλειας οποιουδήποτε μεγάλου οικογενειακού αυτοκινήτου που δοκιμάστηκε από το Euro NCAP σύμφωνα με τα πρωτόκολλα 2018/2019.

Ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen, δήλωσε: «Είναι καλό να βλέπουμε τις κορυφαίες μάρκες να διατηρούν τα πολύ υψηλά πρότυπα που έχουν θέσει και να συνεχίζουν να επιτυγχάνουν πέντε αστέρια. Είμαι βέβαιος ότι οι πελάτες της BMW μπορούν να είναι σίγουροι ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, ακόμα και όταν τα πρωτόκολλά μας γίνονται όλο και πιο απαιτητικά».

Προηγούμενο άρθροH Toyota εξαγοράζει την Inchcape Fleet Solutions UK
Επόμενο άρθροΝέα διάκριση για την Mercedes-Benz Ελλάς