Η Inchcape συμφώνησε να πουλήσει στην Toyota το τμήμα της fleet management του Ηνωμένου Βασιλείου και το τμήμα χρηματοδότησης στόλου, την Inchcape Fleet Solutions (IFS) για 100 εκατομμύρια λίρες.

Η Inchcape είναι ανεξάρτητος διανομέας αυτοκινήτων πολλαπλών σημάτων σε παγκόσμια κλίμακα. Δραστηριοποιείται σε 32 αγορές, τόσο αναπτυγμένες όσο και αναδυόμενες, με ένα χαρτοφυλάκιο κορυφαίων εμπορικών σημάτων αυτοκινήτων στα ταχέως αναπτυσσόμενα τμήματα πολυτελείας και premium.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Inchcape η πώληση της Inchcape Fleet Solutions στην Toyota, γίνεται  σε έναν σημαντικό πελάτη της επιχείρησης για ένα ποσό που αντιπροσωπεύει μια καλή αποτίμηση της αξίας της. Αντανακλά, επίσης, τη στρατηγική της Inchcape να επικεντρωθεί σε επιχειρήσεις που υποστηρίζουν παγκόσμιες δραστηριότητες διανομής και στη βέλτιστη ανάπτυξη του κεφαλαίου. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Η IFS εκμισθώνει οχήματα στόλου και παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης στόλου σε πελάτες B2B, συμπεριλαμβανομένης της Toyota. Το πεδίο της επιχείρησης σημαίνει ότι υπάρχει περιορισμένη συνέργεια με την αντιπροσωπεία λιανικής της Inchcape στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η εταιρεία λειτουργεί ως franchisee για τις μάρκες BMW, MINI, JLR, Mercedes, VW, Audi, Porsche, Toyota και Lexus. Η αντιπροσωπεία λιανικής πώλησης του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει στρατηγικά σημαντική για τον Όμιλο, αφού η Inchcape είναι ο βασικός εταίρος για τις πέντε κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες.

 

Προηγούμενο άρθροACEA, Hydrogen Europe & IRU για τα οχήματα κυψελών καυσίμου
Επόμενο άρθροΜε 5 αστέρια στο Euro NCAP η BMW Σειρά 1 και η Σειρά 3