Ο Klaus Busse, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Stellantis, δέχθηκε τη σημαντική βράβευση “Design Hero” από το βρετανικό περιοδικό Autocar.

Μια ακόμα σημαντική βράβευση για τον Αντιπρόεδρο Σχεδίασης της Stellantis, Klaus Busse, ο οποίος ανακηρύχθηκε “Design Hero” στα φετινά Autocar Awards. Έχοντας ηγηθεί της σχεδίασης των νέων μοντέλων των Fiat, Alfa Romeo και Maserati, πλέον πρόσφατα προγράμματα που αναπτύχθηκαν υπό την επίβλεψη του, είναι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500, η Maserati MC20, αλλά και τα πρωτότυπα Alfa Romeo Tonale και Fiat Centoventi.

Ο δημοσιογράφος του Autocar, Mark Tisshaw, δήλωσε σχετικά: “Με τη δουλειά του για τις Fiat, Alfa Romeo και Maserati, ο Klaus Busse έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναβίωση όχι μιας, αλλά τριών ιστορικών και αγαπημένων μαρκών. Μέσα από σχέδια όπως του νέου 500 και της Maserati MC20, ο Busse δημιούργησε ξεχωριστές φόρμες για πολύ διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων. Την ίδια στιγμή, πρωτότυπα όπως το Fiat Centoventi, αποδεικνύουν ότι τα σχέδια του θα συνεχίσουν να κατευθύνουν την πορεία της αυτοκινητοβιομηχανίας τα προσεχή χρόνια”.

Από την πλευρά του, ο Klaus Busse συμπλήρωσε: “Είναι τεράστια τιμή να λαμβάνω αυτό το σημαντικό βραβείο. Το αφιερώνω στην τρομερή μας ομάδα του Centro Stile στο Τορίνο. Αυτό το βραβείο αποτελεί την απόδειξη της σκληρής τους δουλειάς, της αφοσίωσης και του κοινού μας πάθους για το Ιταλικό Design και τις θρυλικές μάρκες για τις οποίες δημιουργούμε”.

Απόφοιτος του Coventry University, ο κ. Busse κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ανέλαβε ρόλους όπως του Επικεφαλής Εσωτερικής Σχεδίασης της FCA Β. Αμερικής, αλλά ανέλαβε και αντίστοιχες θέσεις στη Γερμανία και τo Ηνωμένο Βασίλειο. Η εντυπωσιακή νέα Maserati MC20, ένα σπορ διθέσιο αυτοκίνητο με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και βέβαια το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 δείχνουν την ικανότητα του να δημιουργεί σε ένα μεγάλο εύρος σχεδιαστικών απαιτήσεων και παράλληλα την ευαισθησία του να μπορεί να εξελίσσει τον σχεδιασμό σεβόμενος την παράδοση.

Παράλληλα με τα αυτοκίνητα παραγωγής, ιδιαίτερη αναγνώριση έχουν και τα πρωτότυπα που σχεδιάστηκαν κάτω από τις καθοδηγήσεις του, όπως το καινοτόμο Fiat Centoventi, ένα μοντέλο αφιερωμένο στα 120 χρόνια της μάρκας, αλλά και η εκθαμβωτική Alfa Romeo Tonale, με την οποία η μάρκα κάνει το πρώτο της βήμα στην εξηλεκτρισμένη κίνηση και της οποίας επικεφαλής εξωτερικής σχεδίασης είναι ο Αλέξανδρος Λιώκης.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Hyundai για την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών
Επόμενο άρθροΕπένδυση της Volkswagen στη Northvolt