Future cell factory Northvolt Ett in Sweden.

Η Volkswagen συμμετέχει, με 620 εκατ. δολάρια (περίπου 500 εκατ ευρώ), σε έναν γύρο χρηματοδότησης της σουηδικής εταιρείας μπαταριών Northvolt AB – εταίρο του Volkswagen Group – σε συνολικό όγκο 2,75 δισ. δολαρίων. Έτσι, ο Όμιλος θα διατηρήσει σταθερό το μερίδιο του στην εταιρεία στο 20% περίπου.

Τα κεφάλαια πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για επέκταση παραγωγικής ικανότητας στους τομείς της παραγωγής, της ανακύκλωσης και της έρευνας και ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, η Northvolt σκοπεύει να επεκτείνει την ικανότητα του gigafactory της Northvolt Ett στο Skellefteå της Βόρειας Σουηδίας από 40 GWh σε 60 GWh ετησίως, προκειμένου να καλύψει την υψηλότερη ζήτηση από τους πελάτες.

Ο Arno Antlitz, μέλος του ΔΣ του Ομίλου, υπεύθυνος για τα χρηματοοικονομικά και την πληροφορική, δήλωσε: “Με αυτήν την επένδυση, ενισχύουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Northvolt ως προμηθευτή βιώσιμων κυψελών μπαταριών που παράγονται με ανανεώσιμη ενέργεια και είναι πλήρως ανακυκλώσιμες”.

Ο Thomas Schmall, Μέλος ΔΣ, υπεύθυνος Τεχνολογίας και CEO της Volkswagen Group Components, δήλωσε: “Οι μπαταρίες είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες επιτυχίας στην πρωτοφανή μας ηλεκτρική επέλαση. Στον σημαντικό τομέα των πράσινων κυψελών μπαταριών, αναλαμβάνουμε πρωτοποριακό ρόλο στη Γερμανία και την Ευρώπη”.

Η Volkswagen είχε ήδη επενδύσει περίπου 900 εκατ. ευρώ στη Northvolt τον Ιούνιο του 2019, αποκτώντας περίπου το 20% των μετοχών της εταιρείας καθώς και μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Η παραγωγή των premium κυψελών Volkswagen θα συγκεντρωθεί στο Skellefteå σε συνεργασία με τη Northvolt. Η παραγωγή αυτών των κυψελών πρόκειται να ξεκινήσει το 2023 και η ετήσια ικανότητα που προορίζεται για τη Volkswagen πρόκειται να αυξηθεί σταδιακά έως και 40 GWh.

Το δεύτερο gigafactory της Volkswagen βρίσκεται στο Salzgitter και θα παράγει την πρότυπη κυψέλη από το 2025. Αναμένεται επίσης να φτάσει ετήσιο όγκο παραγωγής έως και 40 GWh. Και τα δύο gigafactories θα λειτουργούν χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Συνολικά, η Volkswagen αναμένεται να θέσει σε λειτουργία έξι εργοστάσια κυψελών στην Ευρώπη έως το 2030 μαζί με τους συνεργάτες της με σκοπό τη διασφάλιση της αύξησης της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Μετά το Skellefteå και το Salzgitter, εξετάζονται ήδη πιθανές τοποθεσίες και συνεργάτες για τα επόμενα εργοστάσια κυψελών.

Οι μπαταρίες των ID. χαρακτηρίζονται από μεγάλη αυτονομία και γρήγορη φόρτιση

Μεγάλη αυτονομία και γρήγορη φόρτιση χαρακτηρίζουν τις μπαταρίες των μοντέλων ID., που κατασκευάζονται στη Volkswagen Group Components, στο Braunschweig της Γερμανίας.

Τι κοινό έχουν το ID.3, το πρώτο compact ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, το ID.4, το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα ως “World Car of the Year” για το 2021 και το ID.4 GTX, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων της μάρκας; Όλα διαθέτουν τεχνολογία αιχμής στο σύστημα μπαταριών υψηλής τάσης, το οποίο κατασκευάζεται στο Braunschweig της Γερμανίας, από τη Volkswagen Group Components. Υψηλός βαθμός ενεργειακής απόδοσης, μεγάλη αυτονομία, εξαιρετική ασφάλεια και γρήγορη φόρτιση, τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών των μπαταριών. Η ζήτηση για ελκυστικά και προσιτά ηλεκτρικά οχήματα που βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) είναι τόσο υψηλή, που το εργοστάσιο επέκτεινε πρόσφατα την παραγωγή σε έως και 500.000 μπαταρίες το χρόνο.

Με τη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπαταρίες να αναμένεται να εκτιναχθεί τα επόμενα χρόνια, το Volkswagen Group επενδύει 500 εκατ. ευρώ στη σουηδική Northvolt AB, συνέταιρο του Group στην παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα. Πλέον, το Group κατέχει ποσοστό περίπου 20% στην εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την ετήσια παραγωγή μπαταριών από 40 GWh σε 60 GWh, αύξηση 50% του στρατηγικού στόχου που είχε ανακοινώσει το Group νωρίτερα στο έτος.

Με αφορμή αυτή την επένδυση, ακολουθούν πέντε σημεία-κλειδιά για τις μπαταρίες των ID. μοντέλων:

  1. Ενεργειακή χωρητικότητα μπαταρίας από 45 kWh έως 77 kWh. Εξασφαλίζει αυτονομία στο ID.3 από 352 χλμ., με την πιο μικρή μπαταρία των 45 kWh έως 549 χλμ. με την πιο μεγάλη, των 77 kWh, με μία μόνο φόρτιση. Για το ID.4 τα νούμερα είναι αντίστοιχα 346 χλμ. και 522 χλμ. ενώ για το πιο σπορ ID.4 GTX που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, η αυτονομία λόγω τετρακίνησης είναι 480 χλμ..
  2. Ισχύς από 107 kW (150 PS) έως 150 kW (204 PS). Αξίζει να θυμάται κάποιος ότι ο κινητήρας ενός ηλεκτρικού οχήματος μπορεί να αποδώσει μόνο όση ισχύ παρέχει η μπαταρία. Τα τρία ID. μοντέλα προσφέρουν ισχυρές υλοποιήσεις, κατάλληλες για κάθε απαίτηση.
  3. Χαμηλή τοποθέτηση, εξαιρετικά ανθεκτική κατασκευή και αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια. Το χαμηλά τοποθετημένο για ιδανική κατανομή βάρους σύστημα μπαταρίας των ID., έχει μεταβλητή σχεδίαση. Αποτελείται από modules που το καθένα περιέχει 24 στοιχεία (cells) με ένα εύκαμπτο αλουμινένιο εξωτερικό περίβλημα. Η μπαταρία 45 kWh περιέχει επτά modules, η μπαταρία 52 kWh οκτώ, η μπαταρία 58 kWh εννέα ενώ αυτή των 77 kWh αποτελείται από δώδεκα modules. Το μήκος της μπαταρίας κυμαίνεται από 1,42 έως 1,82 μέτρα, το πλάτος είναι 1,45 μ. ενώ το ύψος 14 εκ.. Το βάρος ποικίλλει από 320 έως 500 κιλά. Ειδικοί αισθητήρες παρακολουθούν την τάση και τη θερμοκρασία, ρυθμίζεται αυτόματα η όποια απόκλιση στην χωρητικότητα των μεμονωμένων στοιχείων, ενώ σύστημα ασφαλειών στο πίσω μέρος απενεργοποιεί αμέσως το σύστημα σε περίπτωση ατυχήματος.
  4. Γρήγορη φόρτιση. Οι μπαταρίες των ID. φορτίζονται τόσο με εναλλασσόμενο (AC) όσο και συνεχές (DC) ηλεκτρικό ρεύμα. Σε οικιακό σταθμό έχουν δυνατότητα φόρτισης έως 11 kW, ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας ενώ σε σταθμό φόρτισης DC υψηλής ισχύος, η ταχύτητα φόρτισης ποικίλλει από 50 kW (μπαταρίες 45 kWh ή 52 kWh ) έως 125 kW (μπαταρία 77 kWh). Αυτό σημαίνει φόρτιση ενέργειας με συνεχές ρεύμα ικανή για αυτονομία 320 χλμ. (WLTP), σε μόλις 30 λεπτά της ώρας.
  5. Δεύτερη ζωή και ανακύκλωση. Ο χαρακτήρας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι πρωταρχικά η φιλικότητα στο περιβάλλον. Στο τέλος της διάρκειας ζωής των μπαταριών, αυτές μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε βοηθητικές υλοποιήσεις, όπως ευέλικτους σταθμούς γρήγορης φόρτισης ή να ανακυκλωθούν σχεδόν πλήρως. Ένα πιλοτικό εργοστάσιο της Volkswagen Group Components για την ανάκτηση πολύτιμων πρώτων υλών μπαταριών, λειτουργεί ήδη στο Salzgitter της Γερμανίας.
Structure of an MEB battery system
Προηγούμενο άρθροKlaus Busse: “Design Hero” στα βραβεία Autocar
Επόμενο άρθροΤολμηρή Σχεδίαση για το νέο Grandland της Opel